Ingezonden persbericht

FME-voorzitter wil stabiele regering van VVD, PvdA en CDA

Zoetermeer, 10 juni 2010 - FME-voorzitter Jan Kamminga pleit op de dag na de verkiezingen voor een snelle formatie en een stabiele coalitie van VVD, CDA en PvdA. Kamminga: "Het is voor de Nederlandse industrie van groot belang dat op korte termijn een stabiele regering wordt gevormd. Naast alle discussie over bezuinigen is het voor de herstel van de economie noodzaak dat maatregelen worden genomen om economische groei te realiseren. Dat betekent dat de exportmogelijkheden van de industrie worden vergroot, wat de positie van de industrie op het wereldwijde speelveld versterkt.

Om dat te bereiken moet de innovatie worden bevorderd. Voorts heeft modernisering van de arbeidsmarkt hoge prioriteit.

Om dit te kunnen realiseren, is een poging een kabinet met de PVV te vormen kansloos. De PVV heeft immers geen zetels in de Eerste Kamer en daardoor is er voor een coalitie met de PVV in het parlement geen meerderheid. De veelgenoemde coalitie 'paars plus' moet worden gezien als wel erg ingewikkeld, waardoor van stabiliteit geen sprake zal zijn. Het is voor de industrie cruciaal dat er een stabiele regering wordt gevormd door de drie voormalig grote partijen: de VVD, de PvdA en het CDA.

Indien die partijen bereid zijn in de eerste plaats naar het landsbelang te kijken moet een snelle formatie toch mogelijk zijn."



Ingezonden persbericht