Politie Zeeland

O-1056-2010 Aanhoudingen na diefstal metalen
Door de politie zijn donderdag drie Brabanders in de leeftijd van 21 t/m 31 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van metalen.
Een agent zag vannacht rond 03.45 ter hoogte van Kapelle een auto met aanhanger rijden. De aanhanger was flink geladen en afgedekt met een dekzeil. Omdat hij het vreemd vond dat rond dit tijdstip een dergelijke combinatie over de weg reed, besloot hij de auto te volgen. Het voertuig raakte even uit het zicht maar even later zag hij de combinatie weer rijden met daarachter een tweede auto. De twee auto's stopten uiteindelijk op de Kaai in Hansweert waar de inzittenden werden aangesproken.
Met behulp van inmiddels ter plaatse gekomen collega's werd een onderzoek ingesteld. In de twee auto's werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. Ook bleek één van de inzittenden nog 15 dagen gevangenis te goed hebben. De aanhangwagen werd onderzocht en onder het dekzeil lagen diverse metalen. Aangezien de betrokkenen, een vrouw en twee mannen, geen goede reden konden geven hoe ze aan deze metalen kwamen en er de laatste tijd veel metalen werden gestolen, werden ze alle drie aangehouden. Na hun aanhouding zijn ze overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten voor verder onderzoek. Uit een voorlopig onderzoek blijkt dat de metalen zijn gestolen vanaf een bedrijfsterrein in Kapelle. Ook de aanhangwagen was van diefstal afkomstig.

O-1057-2010 Gewonde bij aanrijding, Goes
Op de noordbaan van de A58 ter hoogte van Goes vond donderdag rond 15.45 uur een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een bestelbus. Bij het ongeval kwam de bijrijder van de bestelbus, een 25-jarige Arnemuidenaar, bekneld te zitten. Nadat hij uit zijn benaderde situatie was bevrijd, werd hij met diverse botbreuken in armen en benen per ambulance overgebracht naar het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam.
Een 34-jarige Bulgaarse vrachtwagenchauffeur reed over de rechter rijstrook en werd ingehaald door een bestelbus. De bestuurder van deze bestelbus, een 19-jarige Arnemuidenaar, schrok van iets, vermoedelijk een vogel, en stuurde naar rechts. Gevolg daarvan was dat de bestelbus met de bumper vast kwam te zitten aan de vrachtwagen en zijn bijrijder daarbij bekneld raakte tussen de vrachtwagen en de bestelbus.
Diverse hulpdiensten kwamen na het ongeval ter plaatse waaronder ook een traumaheli. De noordbaan is enige uren afgesloten geweest voor het verkeer dat werd omgeleid via afslag Heinkenszand (omleiding U20). Rond 18.45 uur was de weg weer vrij.