Politie Gelderland-Zuid

Kom bij de politie

Dodelijk verkeersongeval

Wijchen, 10-06-2010 o Donderdag rond 18.20 uur is een bromfietsbestuurder om het leven gekomen bij een aanrijding met een vrachtauto. Dit gebeurde op de weg Bijsterhuizen 11, het industrieterrein in Wijchen.
De 53-jarige vrachtautochauffeur is aangehouden.

Voor zover nu bekend is, reed de bromfietser over het (brom)fietspad dat loopt tussen de N326 en de Bijsterhuizen 11. Op die laatste weg reed de wagen langs de daar geparkeerd staande vrachtautos en aanhangers. Vervolgens ontstond tussen beide de aanrijding. Het slachtoffer is ter plaatse overleden. Op dit moment is de identiteit van de bestuurder niet volledig bekend.

Verklaring bestuurder
De vrachtautobestuurder werd een blaastest afgenomen bij zijn voertuig. De resultaten van dit ademonderzoek gaven aan dat de man vermoedelijk teveel alcohol had gedronken. De verdachte is aangehouden en legt een verklaring af op het politiebureau. Bij het specifieke ademanalyseonderzoek bleek de man het wettelijk maximum van 220 ugl. niet overtreden te hebben.

Verkeerstechnisch sporenonderzoek

De afdeling Verkeersongevallenanalyse heeft een uitgebreid technisch sporenonderzoek ingesteld en was tot na 21 uur aanwezig. Bij dit onderzoek worden ook de beelden van de op het terrein aanwezige bewakingscameras bekeken. (1)

Laatst gewijzigd 10-06-2010 21:46 | © Regio Gelderland-Zuid |