Nederlandse Volks-Unie (NVU)


Arnhem, 10 juni 2010.

Glansrijke NVU-overwinning op de gemeente Venlo!

Wij hebben wederom een glansrijke overwinning behaald op de gemeente Venlo en burgemeester Bruls!

Tijdens de zitting kwamen wij, in samenspraak met R.P.J. Graeve (chef politie regio Limburg-Noord), al snel tot een alternatieve route. Toen de Dhr. Graeve deze alternatieve route doorbelde met burgmeester Bruls, wees hij deze resoluut af. Dhr. J.M.G. Vincken die namens de gemeente telkens het woord voerde, gedroeg zich als een soort CDA papegaai en herhaalde telkens weer tot vervelens toe waarom de burgmeester de demonstratie had verboden zonder met iets nieuws te komen.

De voorzieningenrechter mr. A.W.P. Letschert prikte deze politieke luchtballonnen-strategie lek en liet vrij weinig over van de motivatie van de burgemeester, bij monde van Vincken om de demonstratie te verbieden.

De aangepaste route is een mooi alternatief omdat mensen die woonachtig zijn op de burgemeester Houbenstraat rustig hun straatfeest kunnen houden zonder dat onze demonstratie daar in de buurt komt.

We gaan er zaterdag een mooie, legale en vreedzame demonstratie van maken. Wij hopen dat Bruls net zo moedig is als zijn CDA-partijgenoot Balkenende en na dit ondemocratische besluit om onze demonstratie te verbieden, opstapt of kleur bekent! Hij heeft zwaar gefaald en is onderuit gegaan (net zoals het de hele CDA op 9 juni jl.). Burgemeesters moeten zich gedragen als burgemeesters en niet als keizers met hun eigen imperium en eigen wetgeving!

Met vaderlandse groet,

Partijvoorzitter NVU
Constant Kusters

Postbus 4053
6803 EB Arnhem
026-3217539
E-mail: voorzitter@nvu.info
www.nvu.info

NVU - Nederlandse Volks-Unie ® ©