KNHS

Stephanie Kooijman wint tweede onderdeel NK Junioren 10 juni 2010
stephanie kooijmans - winston

DE STEEG (KNHS) De 17-jarige Stephanie Kooijman schreef donderdag in De Steeg het tweede onderdeel van het Nederland Kampioenschap Dressuur voor Junioren (14 18 jaar) op haar naam. De dressuuramazone deed dit met de pas zevenjarige Winston, een bloedmooie afstammeling van de hengst OO Seven. Tweede werd Kimberley de Jongh (Achtmaal) met BMC Inspekteur. Anne Meulendijks (Heeze) de winnares van woensdag, eindigde op de derde plaats met MDH Ohio. In het tussenklassement na twee van de drie onderdelen van het NK gaat Anne Meulendijks aan de leiding.

Kooijman liet in De Steeg een erg mooie proef zien, waarin Winston met de oortjes erop bijna fluitend door de proef heen liep te lopen. De score werd 68,368%. Aan het einde slopen helaas wat foutjes in de proef, onder andere in de eenvoudige galopwissel. Anders had de combinatie dik boven de 70% geëindigd. Winston was het meest getalenteerde paard met zeer sterke draf- en galopreprises waar ik achten en negens kon geven. Stephanie reed zeer gedreven door haar proef. Aan het einde leek het of ze wat te veel druk opzette om het maximale eruit te halen, waardoor er spanningsfoutjes ontstonden, laat jurylid Herman Smit weten. De 17-jarige amazone kocht Winston vier jaar geleden en traint bij Imke-Schellekens-Bartels. Zevolgt de Masterclass in Deurne en heeft samen met haar vader een stal met paarden in Roozendaal. Dagelijks reizen ze heen en weer. Mijn vader is mijn grootste sponsor, laat de amazone weten die blij verrast was met haar overwinning.

Kimberley de Jongh (Achtmaal) werd tweede met good old BMC Inspekteur (v.Darwin) door een gedegen vrijwel foutloze proef te rijden met de twintigjarige hengst.Alhoewel Inspekteur niet meer de atleet van vroeger is, lijkt hij nooit fouten te willen maken. En met een foutloze proef kan je hoog eindigen. Dat is de kracht van deze combinatie, laat jurlylid Herman Smit weten. De Jongh, die vorig jaar KNHS-kampioen werd in het ZZ-licht met deze hengst en traint bij Coby van Baalen, was heel tevreden: Hij was lekker los en ik kon alles netjes afwerken. Het is echter geen autoomaatje. Ik moet hem wel scherp maken, maar als hij eenmaal goed loopt, dan gaat het ook goed.

Anne Meulendijks (Heeze) eindigde met MDH Ohio vandaag op de derde plaats, maar gaat nog steeds aan de leiding in het tussenklassement. Meulendijks liet veel goede dingen zien en Ohio heeft veel uitstraling. De draf- en galoponderdelen waren erg sterk gerden. Soms was hij echter wat ongeduldig en werd hij wat ondeugend in de aanleuning. Ook op de staponderdelen liet Meulendijks wat punten liggen., laat Herman Smit weten.

Grote afwezige is de combinatie Sanne van Grotel met Melvin B, die vorig jaar derde werd op het NK en een groot aandeel leverde in het teamzilver van Nederland op het EK. Melvin is niet fit en daarom moest de combinatie zich afmelden voor dit NK.

Vrijdag staat het afsluitende onderdeel, de kür op muziek op het programma. De beste acht ruiters uit het tussenklassement mogen hier aan start komen. Ze mogen slechts met één paard starten waardoor ook de nummer negen en tien, Maxime Osse en Bibi Rodenburg hun kür mogen rijden.

Meer info zie: www.outdoorgelderland.nl

Uitslag 2e onderdeel NK Dressuur Junioren


1) Stephanie Kooijman (Rotterdam) Winston (v. OO Seven) 68,368%
2) Kimberley de Jongh (Achtmaal) BMC Inspekteur (v.Darwin) 68,105%
3) Anne Meulendijks (Heeze) MDH Ohio (v. Indoctro) 67,736%
4) Lotte Jansen (Itterbeck GER) Pongo (v. Vincent) 67,526%
5) Teddy Wielerer (Middenbeemster) Seigneur(v. Le Vainqueur) 66,842%

Tussenstand NK Junioren na 2 onderdelen


1. Anne Meulendijks (Heeze) MDH Ohio 138,332
2. Kimberley de Jongh (Achtmaal) BMC Inspekteur 135,997
3. Lotte Jansen (Itterbeck GER) Pongo (v. Vincent) 134,877
4. Teddy Wielerer (Middenbeemster) Seigneur(v. Le Vainqueur) 134,734
5. Stephanie Kooijman (Rotterdam) Winston (v. OO Seven) 134,692

foto: www.melissen.net