Ingezonden persbericht


Persbericht

Wijzer door wetenschap? Over het nut van evidence based handelen;

Actualiteitensymposium van de NSPOH op 10 juni 2010

Amsterdam, 25 maart 2010 - In vrijwel het gehele werkveld van occupational- en public health speelt wetenschappelijke onderbouwing en verantwoording op verschillende manieren een belangrijke rol. Op donderdag 10 juni 2010 organiseert de NSPOH haar voorjaarssymposium in Nieuwegein, onder de titel Wijzer door wetenschap? Over het nut van evidence based handelen. Er wordt aandacht besteed aan de invloed van de wetenschap zowel binnen als buiten de occupational - en public health. Het symposium is bedoeld voor alle professionals werkzaam op het snijvlak van maatschappij, arbeid en gezondheid die te maken hebben of krijgen met evidence based richtlijnen, onderbouwing van professioneel handelen en academisering van de beroepsgroep en -opleiding. Informatie is te vinden op www.nspoh.nl en is op te vragen via info@nspoh.nl of 020-4097000.

Deelnemers aan het symposium verdiepen zich in achtergronden, praktijk en impact van evidence based handelen. Daartoe kent het programma drie invalshoeken:
* Achtergronden van evidence based handelen: Wat is evidence based handelen en waarom wordt er zoveel belang aan gehecht?
* Wetenschap in praktijk: Hoe ziet het huidige wetenschappelijke bedrijf eruit, hoe wordt kennis geproduceerd en wat is daarin 'betrouwbaar'?
* Impact van wetenschap op de praktijk: Wanneer lijkt wetenschap 'praktijk relevant', onder welke condities kun je wetenschappelijke informatie negeren en wat kan je de komende 10 jaar van de wetenschap verwachten?

Onder inspirerend dagvoorzitterschap van prof. dr. A. Dijkstra, hoogleraar Sociale Psychologie van Gezondheid en Ziekte, Rijksuniversiteit Groningen, lichten toonaangevende sprekers hun visie toe vanuit het perspectief van de wetenschap, de openbare gezondheidszorg en de commerciële (arbo)dienstverlening. Onder andere leveren een bijdrage Prof.dr F.J.H. van Dijk, AMC-UvA, dr J. Ravensbergen, ZonMw, dr R.A. Bal, iBMG/EUR, dr W.A.J. van Stiphout, drs H. Duin, NSPOH, drs L. Stokx, RIVM. Deelnemers kunnen kiezen uit diverse interactieve seminars. Ter ondersteuning opent de NSPOH vooraf een digitaal wetenschapsplein. Het programma met lezingen, discussie en de gelegenheid tot verdieping in deelaspecten, staat garant voor een boeiende dag.

Einde persbericht



Ingezonden persbericht