Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ISACA lanceert tweedaagse training over outsourcing en compliance

Nijkerk, 11 mei 2010 - ISACA, de vereniging voor specialisten op het gebied van auditing, security en IT Governance, lanceert een nieuwe training over compliance risico's in een outsourcingsituatie.

De training is ontwikkeld voor compliance managers, auditors, risk managers, sourcingmanagers, vendormanagers, contractmanagers en senior inkopers in uiteenlopende sectoren. Met name voor medewerkers bij banken, verzekeraars, telecomaanbieders en bedrijven in de farmaceutische en chemische industrie is deze training van belang in verband met de wet- en regelgeving waar aan voldaan dient te worden. De eerste training start op 10 juni in Houten.

De problematiek

Het is steeds gebruikelijker om IT- en bedrijfsprocessen geheel of gedeeltelijk door andere partijen uit te laten voeren. Hierdoor ontstaan nieuwe risico's. Organisaties kijken steeds kritischer naar de activiteiten die zij intern willen uitvoeren, dan wel willen beleggen bij een externe partij. Toezichthouder De Nederlandsche Bank bijvoorbeeld ziet uitbesteding als een belangrijk risicocomponent en geeft aan in 2011 extra toe te gaan zien op de grip van ondernemingen op hun uitbestedingsprocessen. Maar ook niet-financiële organisaties hebben te maken met veel wet- en regelgeving waaraan voldaan dient te worden.

De organisatie die uitbesteedt blijft altijd aansprakelijk voor het voldoen aan de relevante wet- en regelgeving (compliance). Als verantwoordelijke of betrokkene wordt het daarom steeds belangrijker om kennis en expertise op te bouwen rondom het onderwerp outsourcing en regulatory compliance.

De training

De tweedaagse training wordt, in nauwe samenwerking met onder andere Virtum, georganiseerd door ISACA en biedt een praktische aanpak om met compliance risico's bij outsourcing om te gaan. De kracht van de training ligt in het benaderen van outsourcing vanuit de optiek van verschillende disciplines. Afwisseling tussen theorie en praktijk vormt de toon van deze training, waarbij veel aandacht wordt besteed aan interactie en het uitwisselen van ervaringen.

De hoofdtrainers zijn Anne-Marie Meijer en François Zielemans. Meijer is Group Compliance Officer bij een internationale financiële dienstverlener en heeft daarvoor functies vervuld bij de AFM, bank, overheid en in de consultancy. Zielemans is managing partner bij Virtum en heeft veel internationale ervaring met het begeleiden van uitbestedingstrajecten en het ondersteunen van compliance functies bij de verdere professionalisering op dit gebied. Gastsprekers zijn een voormalig toezichthouder van de AFM en een corporate compliance officer van een internationale bank. Kijk voor meer informatie en de trainingsdata op de ISACA website.

Over ISACA

ISACA is een organisatie voor professionals op de terreinen IS Governance, Control, Security en Audit. ISACA is verantwoordelijk voor de CISA certificering, en heeft meer dan 75.000 leden in meer dan 160 landen. Kijk voor meer informatie op www.isaca.nl.

Over Virtum

Virtum is een organisatieadviesbureau dat hulp biedt aan 'CIO's nieuwe stijl'. De adviseurs helpen organisaties bij het afstemmen van de IT-waardeketen op de bedrijfsprocessen. Virtum werkt bij de uitvoering van projecten samen met Ventus en is gevestigd in Nijkerk. Kijk voor meer informatie op www.virtum.nl.