Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, AMSTERDAM 7 JUNI 2010

Nieuw! b9 jazz presenteert Efraïm Trujillo Project: met Boy Edgar prijs winnaar Anton Goudsmit.

Wegens succes én grote opkomst én omdat het zo leuk is zal b9 jazz vanaf juni tweemaal per maand gaan plaatsvinden. Hiermee onderstreept b9 jazz haar streven om een hoogwaardig, laagdrempelig jazzpodium met een breed publieksappeal te worden. b9 jazz is verheugd aan te kondigen dat op donderdagavond 10 juni a.s. het Efraïm Trujillo Project van tenorsaxofonist Efraïm Trujillo aantreedt met met op gitaar Boy Edgar prijswinnaar Anton Goudsmit.

Efraïm Trujillo behoort al jaren tot de top van de Nederlandse jazzscene. Hij speelde op alle belangrijke jazzpodia in Nederland en is bekend van o.a. The Ploctones, Fra Fra Sound en de New Cool Collective Big Band, waarmee hij in 2000 een Edison won voor de CD 'Big'. Ook toerde hij uitvoerig in o.a. de VS, Jamaica, Afrika en Cuba. Daarnaast maakte hij opnames met grootheden als Benny Bailey, Toumani Diabate, Bootsy Collins, Lester Bowie en David Murray.

Trujillo is een veelzijdig saxofonist. Hij speelt even makkelijk funk als hard bop, soul, calypso en latin en paart een groot stilistisch vernuft aan een gepolijste techniek. Hem te zien spelen is als kijken naar een danser die alle mogelijke licks en melodieën uit zijn lijf perst. It makes you wanna dance!

Line-up Efraïm Trujillo Project
Efraïm Trujillo - saxofoons en fluit
Anton Goudsmit - gitaar
Sven Schuster - contrabas
Victor de Boo - drums

Take it to the bridge!

Op komst
8 juli b9 jazz preludeert op North Sea Jazz met het prijswinnende Blazin' Quartet van Srdjan Ivanovic.

Over b9 jazz
b9 jazz is een cosmopolitische soirée met live jazz, unieke filmbeelden van flashmobcinema.nl, een fijne bar en het aangename gezelschap van Amsterdams culturele aristocratie, waaronder bohemiens, arrivées, snobs, bimbos, kunstenaars, losers, dandys en putjesscheppers uit de diepste krochten van de grachtengordel en omstreken.

b9 jazz Live jazz in brug9
Donderdagavond 10 juni 2010, 20:00 - 01:00.
Tickets: ¤ 7,50 (te koop aan de deur)
Singel, tegenover 161 (trappetje af).

Locatie en organisatie
brug9 is de ruimte onder de Torensluis, de brede brug op het Singel in Amsterdam. De Torensluis is de oudste nog bestaande brug van Amsterdam. Bjorn ter Kuile en Lenneke Overeem exploiteren de ruimte en organiseren er debatten, documentaires, tentoonstellingen, jazz en meer. Olaf Zwetsloot draagt zorg voor de programmering van b9 jazz.

Contactgegevens