Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht, 10-06-2010

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft woensdagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 23.30 uur een bestuurder slingerend over de Pieter Nieuwlandstraat rijden. De man had een groot deel van de weg nodig om zijn auto recht te houden. Hierbij raakte bijna een andere auto. De agenten gaven de man op de Jan van Galenstraat een stopteken. De 62-jarige bestuurder uit De Bilt gaf direct zelf aan dat hij gedronken had. Uit de blaastest kwam de bevestiging.

Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 705 ug/l uit. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur naar huis gestuurd.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT In de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 juni heeft de politie een man aangehouden omdat hij een fiets had weggenomen.

Rond 05.30 uur kreeg de politie via 1-1-2 een melding dat een man bezig was een fiets te stelen op de Oudegracht. Een getuige was de verdachte blijven volgen en gaf dit door aan de politie. Op de Breedstraat werd de 50-jarige verdachte uit Utrecht aangehouden. Op de Oudegracht werd de fiets met opengebroken slot aangetroffen. De verdachte werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Linschotensingel vond woensdagavond een aanrijding plaats waarbij een jongen gewond raakte.

Een 31-jarige man uit Utrecht reed, omdat er veel kinderen op straat liepen, met zijn auto stapvoets over de Linschotensingel. Plotseling hoorde hij een harde klap tegen zijn auto en zag hij dat een kind op de grond viel. Het 14-jarige kind had de auto waarschijnlijk niet gezien en tegen de auto aangelopen. De jongen werd met letsel aan zijn been naar het Diaconessenziekenhuis overgebracht.

Fietser gewond bij aanrijding

UTRECHT- Op de Savannahweg in Utrecht op woensdag 9 juni is een fietser gewond geraakt na aanrijding met een personenauto.

De 59 jarige vrouw uit Vleuten was rond 17.15 uur de weg opgefietst waar ze door een auto werd geraakt. De automobiliste, 38 jaar uit Voorburg, reed net van een parkeervak af. De fietser werd door de auto geraakt, waardoor ze ten val kwam. Ze had verwondingen aan het hoofd en rug/ribben en is naar het ziekenhuis gebracht.

Man aangehouden wegens diefstal

UTRECHT- Een man is in de nacht van woensdag 9 juni op donderdag 10 juni in de Merelstraat aangehouden wegens diefstal. Hij had diverse spullen bij zich.

Na een melding dat een man in fietstassen aan het zoeken was, hij werd door de politie omstreeks 00.20 uur aangehouden. De 40-jarige man uit Utrecht had verschillende spullen bij zich. Een aantal spullen kon aan de rechtmatige eigenaar terug worden gegeven. Hij bleek ook drugs bij zich te hebben. Deze zijn afgenomen en vernietigd. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.