Gemeente Son en Breugel


waterglijbaan

Zwemteam De Gentiaan verrast met waterglijbaan

Het zwemteam van basisschool De Gentiaan is toch eerste geworden bij het Nationaal Schoolzwemkampioenschap, dat afgelopen zaterdag plaatsvond in Amersfoort.
Eerder was bekend gemaakt dat zij de derde plaats hadden behaald. Dinsdagochtend is duidelijk geworden dat zij echter de eerste plaats hebben behaald.

Gentiaanteam_hieperdepiep.jpg "De jury had een verkeerde puntentelling gehanteerd. Ze gingen uit van persoonlijke prestaties in plaats van die van het hele team. Dat zijn de officiële regels van de KNZB bij het schoolzwemmen", aldus coördinator Robert Hofsink.

Dat betekent dat De Gentiaan nummer een is geworden, basisschool De Sporckt uit Tilburg tweede, gevolgd door De Kienehoef uit Sint-Oedenrode. "We vonden het al een beetje raar, want natuurlijk houd je de stand zelf ook in de gaten. We hebben een protestbrief geschreven naar de KNZB en zij gaven toe dat er fouten zijn gemaakt."

Wethouder John Frenken heeft woensdagochtend het team gehuldigd. Op basisschool De Gentiaan feliciteerde hij de kinderen van het team en nam letterlijk zijn hoed af voor deze historische prestatie. Namens de gemeente overhandigde hij het team een leuke attentie. Maar ook voor de hele school had hij een verrassing. Op een nader af te spreken moment wordt op het schoolplein een buikglijbaan geplaatst. De brandweer zal hierbij voor het benodigde water zorgen.

Raadhuisplein 1 - 5691 AL Son en Breugel - Telefoon (0499) 491 491