Vopak NV

Persbericht

Vopak start met bouw van nieuwe opslagterminal voor chemische producten in Tianjin, China

Rotterdam, 10 juni 2010


· Vopak is een joint venture aangegaan met Tianjin Bohai Chemical Industry Group (Bohai) om een opslagterminal voor vloeibare bulk producten te bouwen en te exploiteren in het Lingang Industry Park in Tianjin, China.
· Vopak is eveneens een joint venture aangegaan met Bohai en de Haven van Tianjin Lingang voor het bouwen en exploiteren van twee aanlegsteigers ten behoeve van bovengenoemde terminal.

· Vopak en haar lokale business partners starten met de bouw van een onafhankelijke opslagterminal met een aanvankelijke capaciteit van 95.300 kubieke meter en de twee aanlegsteigers. Deze capaciteit kan in de toekomst worden uitgebreid naar 380.000 kubieke meter.

· Het noordelijk gelegen Tianjin is de op twee na grootste stad van China en wordt beschouwd als de logistieke toegang tot Beijing.

Vopak is een joint venture aangegaan met Tianjin Bohai Chemical Industry Group (Bohai). Beide ondernemingen zullen een gelijkwaardig aandeel hebben in de joint venture, welke een opslagterminal voor chemische producten zal bouwen en exploitateren op 19,1 hectare land in het Lingang Industry Park in Tianjin.

Daarnaast is Vopak eveneens een joint venture aangegaan met Bohai en de Haven van Tianjin Lingang voor het bouwen en exploiteren van aanlegsteigers ten behoeve van de nieuwe terminal in Tianjin. Vopak en Bohai zullen beiden een aandelenbelang van 30% hebben en de Haven van Tianjin Lingang een belang van 40%. De joint venture bezit 600 meter kustlijn.

Vopak begint met haar lokale business partners aan de bouw van een opslagterminal voor chemische producten met een aanvankelijke opslagcapaciteit van 95.300 kubieke meter (cbm) en twee aanlegsteigers voor 50.000 dwt. In de toekomst kan de capaciteit worden uitgebreid tot 380.000 cbm. De terminal zal onafhankelijke op- en overslag diensten aanbieden in de vorm van een industriële terminal ten behoeve van chemische productie faciliteiten in het Lingang Industry Park en in de vorm van een distributie terminal voor regionale Chinese logistieke stromen en import en export doeleinden. Naar verwachting zal de terminal in het derde kwartaal van 2011 in bedrijf worden genomen.

Tianjin is gelegen in het noordoosten van China en de op twee na grootste stad van het land na Beijing en Shanghai. De stad wordt beschouwd als de logistieke toegang tot Beijing, gelegen op minder dan 150 kilometer, en is één van de belangrijkste petrochemische distributiecentra in het noordoosten van China. Het Lingang Industry Park in Tianjin is een gebied van 80 km² bestemd voor industriële ontwikkeling.

Vopak exploiteert al 2 onafhankelijke opslagterminals voor chemische producten in Tianjin, met een totale opslagcapaciteit van 53.000 cbm.

Profiel Vopak
Koninklijke Vopak N.V. is 's werelds grootste onafhankelijke dienstverlener in tankopslag, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare bulk chemicaliën, gassen en olieproducten. Vopak exploiteert 80 terminals met een opslagcapaciteit van ruim 28 miljoen kubieke meter in 31 landen. Deze liggen op strategische plaatsen voor gebruikers ten opzichte van de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie, voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat voor een groot aantal industrieën.





Profiel Tianjin Bohai Chemical Industrial Group Tianjin Bohai Chemical Industrial Group (Bohai) is één van de grootste staatsondernemingen in chemie in China. Bohai telt meer dan 50.000 werknemers en heeft meer dan 60 chemische productie en logistieke faciliteiten verspreid over heel China.

Profiel Tianjin Lingang Industrial Port Company Tianjin Lingang Industrial Port Company is opgericht in 2004. De onderneming richt haar bedrijfsactiviteiten hoofdzakelijk op constructie, ontwikkeling, havenexploitatie, channel en steiger- exploitatie evenals op laden en lossen, en logistieke processen voor de opslag van vrachtladingen. Het bedrijf is gevestigd in het Tianjin Lingang Industrial Park dat valt onder het Tianjin New Area District.