Welzorg en Ronald McDonald Centre bekrachtigen samenwerking

10/06/2010 09:17

Welzorg Nederland B.V.

Genieten, bewegen en het bevorderen van het beoefenen van sport voor kinderen en jongeren met een beperking is zowel voor Welzorg als het Ronald McDonald Centre een belangrijk uitgangspunt. Welzorg faciliteert de sporthulpmiddelen voor het Ronald McDonald Centre, zodat iedereen kan sporten op deze unieke locatie.

Naast de levering en onderhoud van de middelen zal Welzorg zich ook in gaan spannen als partner van het Centre om sport te communiceren en te stimuleren bij de doelgroep.

Welzorg, marktleider op het gebied van (mobiliteits)hulpmiddelen voor ouderen en gehandicapten in Nederland, weet hoe belangrijk het is dat hulpmiddelen goed functioneren. Welzorg is als bedrijf betrokken bij diverse maatschappelijke projecten en initiatieven. Welzorg houdt mensen mobiel en maakt zich sterk voor groepen uit de samenleving die hulpmiddelen nodig hebben. Iedereen de kans geven om het maximale uit het leven te halen is het uitgangspunt voor de dagelijkse werkzaamheden van alle medewerkers. Deze visie wordt gedeeld door het Ronald McDonald Centre, een uniek sportcentrum voor kinderen en jongeren met een handicap. Een Welzorg team van (ex) topsporters met een fysieke beperking zal o.a. het Ronald McDonald Centre gaan ondersteunen met diverse sportactiviteiten en promotie's zoals clinics, workshops en hulpmiddelen voorlichting.

"Sport kan een belangrijke bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke participatie van kinderen en jongeren met een beperking. Welzorg is daarom verheugd het partnership aan te gaan met het Ronald McDonald Centre zodat we gezamenlijk zoveel mogelijk kinderen een sportieve toekomst kunnen bieden." Aldus Monique Kalkman, business development manager bij Welzorg en meervoudig wereld en paralympische kampioene rolstoeltennis.

Directeur bij het Ronald McDonald Centre Adri Bleeker:

"Bij het Ronald McDonald Centre draait het om bewegen. De nadruk ligt op wat kinderen en jongeren wél kunnen en niet op hun beperking. Normaal kom je in een sportcentrum met wat aangepaste toiletten en een aangepaste toegang. Het Ronald McDonald Centre is ontworpen voor en gericht op mensen met een beperking. Als een kind niet goed zelf kan bewegen, beweegt het gebouw gewoon mee! Welzorg helpt het Ronald McDonald dat verder door te voeren met sporthulpmiddelen."

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.welzorg.nl