Ingezonden persbericht



---


Persbericht

Diemen, 10 juni 2010

Generali vraagt ludiek aandacht voor haar Pensioenmanifest

Volgend op de lancering van haar pensioenmanifest op 1 juni jl. vestigt Generali na de Tweede Kamerverkiezingen opnieuw aandacht op pensioen en pensioenleeftijd. De ludieke actie is in ruim 55 gemeentes op een zeer groot aantal verkiezingsborden zichtbaar. Dwars over de verkiezingsborden wordt een stikker geplakt met de tekst: Wij beloven niet. Wij verzekeren. Afzender is Generali. De pensioen- en inkomensverzekeraar. En uiteraard staat ook de actiesite www.wijverzekeren.nl vermeld.

Het Generali Pensioenmanifest
Vanwege het belang van pensioen komt General juist in deze periode met haar Pensioenmanifest. Met een ludieke actie benut Generali de verkiezingsborden die de politieke partijen gebruikten om aandacht te vragen. "De stem van de Nederlander is niet alleen belangrijk bij verkiezingen, die moet men juist ook gebruiken om het eigen pensioen goed te regelen", aldus Jaap Oudijk, Directeur Marketing & Sales bij Generali, "Voor iedereen die op zijn 67e, 65e of 59e of nog eerder wil stoppen met werken, zijn maatwerkoplossingen. Oplossingen die Generali als specialist op het gebied van pensioen- en inkomensverzekeringen zeker biedt." Het Generali Pensioenmanifest is op de website www.wijverzekeren.nl na te lezen.

Verkiezingsuitslag en pensioenbeloftes
De uitslag van de verkiezingen voor de Tweede Kamer is bekend. Maar het is nog altijd afwachten wat de beloftes van politieke partijen rond pensioen en pensioenleeftijd waard zijn in de komende kabinetsperiode. En hoe zij zullen omgaan met het principe akkoord van de vakbeweging en werkgevers over de pensioenleeftijd. Daarin is afgesproken dat de AOW- en pensioenleeftijd in 2020 naar 66 jaar gaat. In 2025 wordt deze waarschijnlijk opgehoogd naar 67 jaar. Werknemers houden de mogelijkheid om te stoppen op hun 65e, dan ontvangen zij wel minder AOW.
Generali wil met haar Pensioenmanifest en deze ludieke actie benadrukken dat men zelf bepaalt wanneer men met pensioen gaat. En dat de overheid wachten niet raadzaam is. Een ieder die nu zijn verantwoordelijkheid pakt en actie onderneemt, bepaalt zelf wanneer hij geheel of gedeeltelijk kan stoppen met werken. En hoe het dan met zijn inkomen (pensioen) is gesteld.

Over Generali
Generali verzekeringsgroep nv is sinds 1870 actief op de Nederlandse verzekeringsmarkt. In die 140 jaar is Generali uitgegroeid tot een vooraanstaande pensioen- en inkomensverzekeraar voor ondernemers, ondernemingen en particulieren. In het belang van een optimale dienstverlening werkt zij daarbij samen met het professionele intermediair. Generali onderscheidt zich door een persoonlijke service, betrokken opstelling en accurate administratie. De 500 deskundige medewerkers bepalen het succes van de organisatie. Generali maakt als zelfstandige en solide verzekeraar deel uit van de wereldwijd opererende Generali Group. Eén op de vier Europeanen heeft ten minste één verzekering ondergebracht bij de Generali Group. Meer informatie over Generali kunt u op www.generali.nl vinden.

Bijlage:

- foto met onderschrift `Ludieke Generali plakactie verkiezingsborden'