Gemeente Zoetermeer

Kookcertificaten voor kinderen

Wethouder Mariëtte van Leeuwen is donderdag 10 juni om 16.00 uur in het PiëzoCentrum Buytenwegh, Justus van Effenhove 37. Daar overhandigt zij certificaten aan kinderen die de kookcursus (Brede School) hebben gevolgd.

En de aanwezigen staan even stil bij het 1 jarig bestaan van dit Piëzocentrum. De wethouder overhandigt ter gelegenheid hiervan een boekje dat een impressie geeft van '1 jaar PiëzoCentrum Buytenwegh'. In het door vrijwilligers samengestelde boekje staan interviews, verhalen en andere wetenswaardigheden van het afgelopen jaar.

Piëzo is aanbieder van de kooklessen via het Brede School programma. De kinderen van verschillende scholen in de wijken Buytenwegh en De Leyens zijn tussen 8 en 12 jaar oud. De kookcursus duurt 4 lessen en bij de laatste les krijgen de kinderen een heus kookcertificaat. De kinderen maken deze dag hapjes die ze hun ouders laten proeven.

In een jaar tijd is het centrum, ook door de inzet van de vele vrijwilligers uit de buurt, uitgegroeid tot een volwaardig centrum met activiteiten voor jong en oud. Piëzo heeft een speciale methode ontwikkeld om de betrokkenheid van wijkbewoners te stimuleren en te bevorderen. Daarmee is Piëzo een belangrijke bindende factor in de wijk.

Lees hier meer over Brede School Zoetermeer.