Gemeente Delfzijl

Delfzijl krijgt 1 miljoen euro subsidie voor Delfzijl Noord

Op 27 april heeft Emme Groot, samen met onder meer bewoners uit de wijk Delfzijl Noord, een presentatie gegeven aan de Commissie Terpstra in Utrecht.

Tijdens deze presentatie is het belang aangegeven waarom Delfzijl Noord één miljoen euro nodig heeft. Delfzijl Noord heeft de afgelopen tien jaar een flinke herstructurering meegemaakt, waarbij het nu tijd wordt om de sociale samenhang binnen de wijk weer zo goed mogelijk te herstellen. Met de subsidie kunnen ruim zestien projecten worden gestart zodat Delfzijl Noord weer de wijk wordt waarin alle bewoners zich thuis voelen. Zoals de bewoners zeggen: Delfzijl is mijn wijk, waarin ik thuiskom!

De wijk Delfzijl Noord telt ruim 6.200 inwoners. In de aanvraag ligt het accent op sociale cohesie en veiligheid. De vier programmalijnen die voortkomen uit het Wijkplan Noord zijn gericht op het versterken van de sociale samenhang, samen werken aan een gezonde leefstijl, veilig wonen en leven en samen werken aan werk. De accenten in de aanpak liggen op het creëren van voorzieningen en activiteiten en het vergroten van de kansen voor met name jongeren.