Ingezonden persbericht


Persbericht

Flexadvocaten: Margot van der Meulen, Diana Jansen en Quirina Henselijn nieuwe partners

Amsterdam, 10 juni 2010 - Flexadvocaten, een nieuw, modern advocatenkantoor van gespecialiseerde, ondernemende advocaten, is uitgebreid met drie nieuwe flexpartners. Margot van der Meulen neemt het ondernemingsrechtteam voor haar rekening, Diana Jansen is gespecialiseerd in fiscale procesvoering en Quirina Henselijn-Bosker richt zich op de arbeidsrechtpraktijk.

Flexadvocaten is gevestigd in Amsterdam en heeft Nederlandse bedrijven, instellingen, overheden en particulieren als werkterrein. De advocaten hebben uitgebreide ervaring in het civiele (proces)recht en zijn bovendien gespecialiseerd in een bijzonder rechtsgebied. De huidige specialismen van Flexadvocaten zijn arbeidsrecht, ondernemingsrecht, bestuursrecht, onroerend goed recht en belastingrecht. Het team wordt nu versterkt door de drie dames.

Mr. Margot van der Meulen is afgestudeerd aan de Universiteit Leiden. Ze is in 1999 als advocaat begonnen bij Allen & Overy (voorheen Loeff Claeys Verbeke) in Amsterdam. In 2003 en 2004 heeft ze gewerkt bij Spigthoff advocaten op Curaçao. Na enkele jaren zelfstandig ondernemerschap in de juridische praktijk, is ze sinds 2007 weer advocaat in Amsterdam. Van der Meulen is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en contractenrecht. Haar cliënten zijn met name ondernemingen uit het MKB en particulieren. Van der Meulen: "Naast het voeren van een algemene adviespraktijk treedt Flexadvocaten veelvuldig op bij zakelijke geschillen en andere conflicten, niet alleen in rechte, maar ook in een bemiddelende rol. Deze combinatie is mij op het lijf geschreven!"

Mr. Quirina Henselijn-Bosker is in 2000 afgestudeerd aan de Universiteit Van Amsterdam. Sinds 2001 is ze gespecialiseerd arbeidsrechtjuriste en stond ze zowel particulieren als ondernemingen bij alle mogelijke kwesties op het gebied van arbeidsrecht en aanverwante gebieden. Voor haar overstap naar Flexadvocaten was zij bij Boontje Advocaten arbeidsrecht te Amsterdam werkzaam als advocaat. Inmiddels oefent zij zelfstandig de praktijk uit. Henselijn is specialist op het gebied van het arbeidsrecht en voert op dat rechtsgebied de advies- en procespraktijk voor zowel werkgevers als werknemers. Individuele arbeidsconflicten, reorganisaties en advisering op het gebied van het arbeidsovereenkomstenrecht zijn enkele voorbeelden waar zij zich mee bezig houdt. Zij behaalde in 2006 de postdoctorale opleiding arbeidsrecht aan de Grotius Academie. "Onze cliënt kan rekenen op een eerlijk en helder advies zodat hij direct weet waar hij staat. Een snelle en pragmatische oplossing heeft de voorkeur, maar indien nodig ga ik een inhoudelijke confrontatie zeker niet uit de weg."

Mr. Diana Jansen studeerde van 1994 tot en met 1998 belastingrecht aan de Universiteit van Maastricht. Daarna is zij een aantal jaren als belastingadviseur verbonden geweest aan PricewaterhouseCoopers NV. In mei 2002 is zij begonnen bij de rechterlijke organisatie, waar zij als juridisch medewerker werkzaam was bij de belastingkamer van het gerechtshof te Arnhem en de rechtbank Haarlem. In 2005 maakte Jansen de overstap naar de fiscale advocatuur. In die hoedanigheid was zij onder meer werkzaam bij KPMG Meijburg & Co te Amstelveen. Bovendien doceert Jansen op het gebied van het formele belastingrecht onder meer aan belastingadviseurs en rechters. Daarnaast publiceert zij regelmatig in fiscale vakbladen. Diana is gespecialiseerd op het gebied van fiscale procesvoering, zonodig procedeert zij door tot aan de hoogste instantie. Jansen: "Vaak kan een procedure worden voorkomen. In de eerste plaats omdat een snelle en efficiënte oplossing veelal de voorkeur geniet, maar ook omdat een oplossing vaak dichterbij is dan het lijkt. Door mijn kennis van zowel de formele als de materiële kant van het belastingrecht kan ik die oplossing bereiken."

Flexadvocaten, Oranje Nassaulaan 49, 1075 AK Amsterdam, Tel: 020 - 3376041, E-mail: www.flexadvocaten.eu

Over Flexadvocaten
Flexadvocaten is een nieuw, modern advocatenkantoor van gespecialiseerde, ondernemende advocaten met meer dan acht jaar ervaring opgedaan bij gerenommeerde advocatenkantoren. Het kantoor is gevestigd in Amsterdam en heeft Nederland als werkterrein. Flexadvocaten is er voor het oplossen van juridische problemen op het gebied van het arbeidsrecht, het ondernemingsrecht, het onroerend goed recht en het bestuursrecht. De advocaten hebben uitgebreide ervaring in het civiele (proces)recht en zijn bovendien gespecialiseerd op een bijzonder rechtsgebied. Bovendien zijn zij ook op interim-projectbasis inzetbaar. Flexadvocaten werkt voor bedrijven, instellingen, overheden en particulieren.

Flexadvocaten is ontstaan vanuit de gedachte dat een bezoek aan een advocaat betaalbaar moet blijven. Door een efficiënte digitale werkwijze en lage huisvestingskosten houdt Flexadvocaten de overhead beperkt.