Ingezonden persbericht



---



Amsterdam, 10 juni 2010

GOUDEN ROOS NOMINATIES VOOR
"WETEN ZIJ VEEL!?" EN "IK WEET WAT JIJ DEED..."

TWEE VAN DE NEGEN GAME SHOW NOMINATIES VOOR EYEWORKS

Gisteravond zijn in Londen tijdens de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) de nominaties bekendgemaakt voor de Gouden Roos. Televisieproducent Eyeworks is twee keer genomineerd in de prestigieuze categorie `game show' met de programma's "Weten Zij Veel!?" en "Ik Weet Wat Jij Deed...". Het jaarlijkse Gouden Roos Festival geldt internationaal als het meest belangrijke Europese festival voor amusementsprogramma's op televisie. Het door Chantal Janzen gepresenteerde "Weten Zij Veel!?" keert dit najaar terug voor een tweede seizoen bij de AVRO op Nederland 3. Het TROS programma "Ik Weet Wat Jij Deed..."met Jan Smit is voortgekomen uit de eerste editie van "TV Lab" op Nederland 3. Behalve in Nederland is dit programma ook te zien in België, Tsjechië en Zweden. Verder is er ook goed nieuws voor Eyeworks België, zij zijn genomineerd met de VRT kwaliteitserie "Oud België" in de categorie `drama'. In de afgelopen vijf jaar won Eyeworks drie keer een Gouden Roos, twee keer voor "Test The Nation" (de BBC versie van "De Nationale IQ Test") en één keer voor "Hider In The House", het programma dat vorig jaar werd uitgezonden door de NCRV op Nederland 3. De winnaar van de Gouden Roos wordt bekendgemaakt tijdens het Rose d'Or festival op 22 september a.s. in Luzern, Zwitserland.

Over Eyeworks
Eyeworks is een creatieve en onafhankelijke televisie en filmproducent die content ontwikkelt, produceert en distribueert in diverse genres zoals entertainment, drama & film en sport. Eyeworks werd in 2001 opgericht door Reinout Oerlemans en heeft thans toonaangevende productievestigingen in vijftien landen op vier verschillende continenten: Nederland, België, Duitsland, Zweden, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Italië, Argentinië, Chili, Brazilië, Nieuw Zeeland, Australië en de Verenigde Staten. Televisieprogramma's en formats van Eyeworks worden in meer dan vijftig landen over de hele wereld uitgezonden. Eyeworks Sport produceert sportprogramma's voor de commerciële zenders in Nederland,




waaronder belangrijke voetbalcompetities en wedstrijden van het Nederlands elftal. Eyeworks heeft drama, film en documentairetitels in haar portfolio waaronder de Oscarwinnende speelfilm Antonia, De Zaak Alzheimer. Recent uitgebrachte films zijn Windkracht 10, De Brief voor de Koning, Komt een Vrouw bij de Dokter, Dossier K en De Gelukkige Huisvrouw. De politieserie Flikken van Eyeworks is een van de best bekeken dramaseries (meer dan 100 afleveringen) in België en Nederland. Advance is het Eyeworks crossmedia bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en exploitatie van interactieve platforms. Eyeworks Distribution richt zich op het wereldwijd licenseren van formats en readymade programma's van alle productiehuizen van Eyeworks en van derden. Internationaal succesvolle formats zijn onder andere: Test The Nation, Ticket to the Tribes, Who wants to marry my son, CQC, Half Ton Mum, OctoMom, Beat the Blondes, OCD, The Italian Dream, Celebrity Cattle Race, I Know What You Did Last Friday and Obese.