Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Hilversum, 10 juni 2010

VERKIEZINGSAVOND LOT FEIJEN IN BNN'S LIJST 0

NOG EVEN AFTEREN MET JONGERENPARTIJ LIJST 17

Ze stond in haar hemd tijdens de auditie, bashte Rita Verdonk tijdens het COC-debat en gaf een bevlogen speech in poptempel Paradiso. Toch is het Lijst 17-lijsttrekker Lot Feijen niet gelukt een zetel te veroveren om de jonge generatie een stem te geven in Den Haag. De bloedstollende verkiezingsavond van Lijst 17, the day after en een terugblik op de campagne van de partij zijn vanavond van 22.00 tot 22.25 uur te zien in de laatste uitzending van Lijst 0 bij BNN op 3.

Ondanks de teleurstelling bij Lijst 17 heeft het programma Lijst 0 volgens presentatoren Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink haar doel bereikt. Sophie: 'Het oprichten van een jongerenpartij was voor BNN een middel om de politiek van binnenuit te laten zien. In Lijst 0 heeft iedereen kunnen zien wat er komt kijken bij de oprichting van een nieuwe partij en wat je in huis moet hebben om stemmers voor je te winnen.' Filemon: 'Doordat we Lijst 17 op de voet hebben gevolgd en andere lijsttrekkers op ongebruikelijke manieren aan de tand hebben gevoeld is de politiek voor kijkers niet zo'n ver-van-mijn-bed-show meer.'

In de uitzending van vanavond is de verkiezingsavond van Lijst 17 van het begin tot het eind te zien en wordt er teruggekeken op de politieke bliksemcarrière van Lot. Op de dag van de verkiezingen kijken Sophie en Filemon volstrekt illegaal mee in het stemhokje om te zien hoe mensen tot hun keuze komen. Politieke concurrenten Femke Halsema, Alexander Pechtold, Mark Rutte en Job Cohen verschijnen de dag na de verkiezingen voor de camera met troostende woorden voor Lot. Twee van hen doen Lot daarbij wel een heel bijzonder voorstel. Om de pijn wat te verzachten krijgt de Lijst 17-lijsttrekker van BNN als troost twee bikinigirls op haar hotelkamer.

----------