Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

R.G. Ruijs Stichting biedt vijf Haagse acts optreden aan op The Hague Jazz

Ook dit jaar heeft de R.G. Ruijs Stichting weer een aantal Haagse acts een optreden op het prestigieuze festival The Hague Jazz (10 en 11 juni 2010) kunnen bieden. De R.G. Ruijs Stichting is een van de meest actieve organisaties op het gebied van talentontwikkeling in Den Haag. Al jaren weet de stichting met uiteenlopende projecten Haagse muzikanten, dichters, schrijvers, filmmakers en acteurs een podium én publiek te bieden. Van het Haags Zwingfestival, Talent Event en Poëzie op Pootjes tot het 5 Mei Festival, het PopDox Filmfestival en Haags Pop Podium LIVE. De evenementen van de stichting zijn eigenlijk niet meer weg te denken uit Den Haag. Naast de Haagse acts die The Hague Jazz zelf heeft geprogrammeerd zijn er dit jaar op aangeven van de R.G. Ruijs Stichting ook optredens van de Woodstreet Big Band met het project 'Haagse Beat Meets Jazz', zanger Robin Brock en de groepen Kern Koppen, Zwardsick en The Relish.

woodstreet big band
Sinds 2003 staat de band onder leiding van de befaamde Rotterdamse rietblazer Ruud Bergamin. De muziek die ze maken is een mengelmoes van jazz en swing, maar zelfs ook Haagse pop. Op The Hague Jazz laten ze een uniek project zien genaamd 'Haagse Beat meets Jazz', met bekende Haagse 'beatsongs' van o.a. Golden Earring, Shocking Boue en Anouk bewerkt tot typische bigband swingstukken.

robin brock
Robin Brock is een 23- jarige singer/songwriter uit Den Haag. De half-Engelse Brock is altijd al bezig geweest met het schrijven van pakkende teksten vol krachtige statements, humoristische plots en dubbele ladingen. Jazz-akkoorden, funk-gitaar en rock-riffs komen allemaal aan bod; maar Brock laat zich vooral leiden door de essentie van zijn muziek die zich als vanzelf naar een muzikale stijl vertaalt.

kern koppen
Kern Koppen is een Haagse hiphopformatie bestaande uit een drietal geroutineerde creatievelingen. De groep is vooral eigentijds, eigenwijs en eigenzinnig. Dat hoor je in de muziek en dat vertaalt zich terug in de teksten. Kern Koppen laat zich niet makkelijk met andere bands vergelijken. Vooral herkenbaar voor Kern Koppen is de verfrissende combinatie van live instrumenten, platensamples en digitale effecten.

zwardsick
Geïnspireerd door de avantgarde van de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw, worden ze snel vergeleken met Tom Waits, Softmachine en Richard Thompson. Zwardsick is niet bang voor experiment en improvisatie, wat de muziek extra spanning geeft en in combinatie met eigenzinnige grooves zorgt dit ervoor dat Zwardsick alles behalve alledaags klinkt.

the relish
The Relish is een funky cocktail met gezonde ingrediënten zoals pop, soul, blues en jazz. Samen met de ritmische vocalen en teksten resulteert deze muziekstijlmix in een catchy pop muziek die anders is dan de muziek die we op de radio horen of op televisie zien.

Meer informatie:

R.G. Ruijs Stichting - www.stichtingruijs.nl
The Hague Jazz - www.thehaguejazz.com



Ingezonden persbericht