Socialistische Partij

Emile Roemer: "Een verlies met een gouden randje"

09-06-2010 * Volgens Emile Roemer zijn de 16 zetels die de SP in de prognose krijgt een 'verlies met een gouden randje'. Dit zei hij in zijn toespraak in De Rode Hoed. "Na het enorme succes van vier jaar terug, hebben we niet het vertrouwen van die kiezers kunnen vasthouden. We hebben zelfs op acht gestaan. Nederland sociaal uit de crisis krijgen, dat was de inzet van onze campagne. We hadden heel veel goede mensen, een goed verhaal en een ijzersterke
campagne. In de laatste drie weken hebben we ons zetelaantal alsnog verdubbeld. Dat is een geweldige prestatie. Wij gaan dan ook doen wat we de mensen beloofd hebben. Een stem op de SP 9 juni, daar heb je op 10 juni ook nog wat aan."

Roemer feliciteerde de winnaars van de verkiezingen, VDD, GroenLinks, D66 en PVV. Gezien de uitslag van de prognose ziet hij ruimte voor de SP. "Nederland sociaal de crisis uitkrijgen, dat zal mijn inzet voor de komende dagen zijn." Roemer wil daarom graag een coalitie vormen met de PvdA, het CDA en GroenLinks. Deze coalitie zou 79 zetels zou tellen, een stabiele meerderheid. "Dat hebben alle andere samenstellingen niet."