Ingezonden persbericht


Van Lochem Nederland kiest voor goed bosbeheer

Eerste onderhoudsbedrijf in Nederland wordt partner van FSC Nederland

Den Haag, 10 juni 2010 - Van Lochem Nederland wordt Partner van FSC Nederland. Daarmee kiest het totaalonderhoudsbedrijf met vestigingen in Den Haag (hoofdkantoor), Amsterdam, Rotterdam en binnenkort ook in Utrecht, voor behoud en verantwoord beheer van bossen wereldwijd. Van Lochem Nederland zal als FSC Partner de toepassing van hout met het FSC-keurmerk bij haar opdrachtgevers actief onder de aandacht brengen en stimuleren. Het bedrijf verwacht zich met het partnerschap te kunnen onderscheiden in de markt. Van Lochem hoopt bovendien binnenkort het FSC-certificaat te behalen, waarmee het bedrijf daadwerkelijk in staat is FSC-producten te leveren.

"Van Lochem Nederland wil haar verantwoordelijkheid nemen", zegt Jack van Lochem "Jaarlijks verdwijnen er nog steeds onvoorstelbaar grote hoeveelheden bos. Door onze keuze voor FSC en FSC-gecertificeerd hout kunnen wij - binnen onze mogelijkheden - bijdragen aan een oplossing. Bovendien vragen onze opdrachtgevers steeds vaker om FSC-hout. Door partner te worden van FSC Nederland verwachten wij nog beter geïnformeerd te zijn en nog beter te kunnen inspelen op vragen van klanten."

"Partners van FSC Nederland, zoals Van Lochem Nederland, zitten op de eerste rij", zegt Bart van der Linden, directeur FSC Nederland. "FSC Partners kunnen rekenen op begeleiding bij FSC-projecten en bij communicatie met haar doelgroepen over FSC. Bovendien hebben ze toegang tot een netwerk van ruim 240 bedrijven en organisaties die allemaal dagelijks met FSC bezig zijn. En uiteraard zullen we Van Lochem Nederland als Partner van FSC Nederland onder de aandacht brengen bij relevante partijen."

Van Lochem Nederland is een familiebedrijf, opgericht in 1969. Met een geïntegreerde aanpak van totaalonderhoud voert Van Lochem Nederland de meeste disciplines uit met 250 gespecialiseerde medewerkers in vaste dienst. Van Lochem Nederland kan door de kennis, ervaring en omvang de meest uiteenlopende projecten op het gebied van vastgoedonderhoud uitvoeren. De omvang of complexiteit van een project is voor Van Lochem Nederland geen enkel probleem.