Soeterbeeck en VOX: Actualiteitencollege Plus met Carla van Baalen


NIJMEGEN, 20100609 -- Het Soeterbeeck Programma en VOX van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseren een actualiteitencollege over de verkiezingsuitslag. Carla van Baalen toont aan of er een nieuwe ontwikkeling aan de hand is of dat er zich een herhaling van patronen afspeelt. Na het actualiteitencollege volgt een forumdiscussie waarin Evert van der Zweerde en Albert de Vaal de mogelijke gevolgen van de verkiezingsuitslag voor de integratie en de economie belichten. Peter van der Heiden spreekt een column uit. Het Actualiteitencollege Plus vindt plaats op donderdag 10 juni 2010, 12.45 - 14.15 uur in de Hal van het Erasmusgebouw, Radboud Universiteit Nijmegen, Erasmusplein 1.

Op donderdag 10 juni, de dag na de verkiezingen, weten we het antwoord op kwellende vragen. Is de VVD de grootste geworden? Heeft de PvdA zich hersteld? Is het CDA onderuitgegaan? Is de PVV over haar hoogtepunt heen? Carla van Baalen graaft echter dieper dan de waan van de dag. Laat de verkiezingsuitslag een herhaling van patronen zien - of is er echt iets nieuws aan de hand?

Sprekers van de Radboud Universiteit Nijmegen: prof.dr. Carla van Baalen is historica en directeur van het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis; dr. Peter van der Heiden is onderzoeker bij het CPG; dr. Evert van der Zweerde is universitair docent Sociale en politieke wijsbegeerte en wetenschappelijk adviseur van het Soeterbeeck Programma; dr. Albert de Vaal is universitair hoofddocent Economie. Drs. Elianne Keulemans, hoofd van het Soeterbeeck Programma, is de gespreksleider.

Gratis deelname. Inschrijven is niet nodig.
www.ru.nl/sp/verkiezingsuitslag

Noot voor de redactie
Meer informatie: Marie-José Verbeek, communicatieadviseur Soeterbeeck Programma, m.j.verbeek@soeterbeeck.ru.nl

Soeterbeeck Programma
Postbus 32
6500 AA NIJMEGEN
Tel. (024) 361 55 55
info@soeterbeeck.ru.nl
www.ru.nl/soeterbeeckprogramma





Ingezonden persbericht