Verpletterend boekendebuut: kabinetsformaties in beeld


Op 10 juni wordt in Dordrecht een boek gepresenteerd: Regeringsvorming in Nederland

DORDRECHT, 20100610 -- Op 10 juni wordt in Dordrecht een boek gepresenteerd: Regeringsvorming in Nederland. Frans de Munnik maakt hiermee een verpletterend debuut door de kabinetsformaties van 1848 tot en met 1973 te analyseren en te beschrijven. Hij is de eerste auteur die dat op zich heeft genomen en legt de lat direct hoog voor eenieder die zijn goede voorbeeld wil navolgen.

De lezer komt meer te weten over het formatieproces in Nederland, over kundige en minder kundige informateurs, en over de rol van het staatshoofd. Willem Drie, zijn vrouw Emma, Wilhelmina en Juliana komen aan bod. Daarnaast maken opmerkelijke politici zoals onder meer Thorbecke, Colijn, Drees en Den Uyl hun opwachting.

Frans ziet het als zijn missie om Politici te inspireren met kennis uit het verleden en een beeld van de toekomst, in de hoop dat dit de aanzet mag zijn tot het bouwen aan een gezonde visie op toekomstige kabinetsformaties

De Schrijver wil met dit boek een aanzet geven tot discussie over het formatieproces, in de hoop dat dit zal leiden tot meer kennis van en belangstelling voor dit onderwerp.

www.regeringsvorminginnederland.nl





Ingezonden persbericht