Verdraaid 't werkt!, nieuw praktisch boek over succesvol implementeren


ROTTERDAM, 20100610 -- De managers en ondernemers van Nederland kunnen vanaf vandaag aan de slag met de methode voor succesvol implementeren door het boek Verdraaid 't werkt! (Scriptum Management, 2010) aan te schaffen.

Iedere organisatie maakt plannen. Maar lang niet alle plannen komen ook in de praktijk tot de resultaten die op papier bedacht waren. En waarom niet? Onder andere omdat ondernemers en managers hun plan vaak vooral rationeel (hoofd) proberen uit te dragen. Ze laten daarbij achterwege de medewerkers te verbinden aan het plan (hart). En ze maken de vertaalslag niet naar de uitvoerbaarheid op de werkvloer (handen).

Implementatie is een kunst op zich. Als ondernemers en managers niet alleen met hun hoofd maar ook met hun hart en handen aan de slag te gaan, krijgt de implementatie van ieder plan een veel hogere slagingskans. En daar draait het om: sneller plannen in de praktijk brengen in deze dynamische omgeving.

Want implementatievermogen is concurrentievermogen.

`Jarenlang zie ik ondernemers en managers al worstelen met de vraag hoe zij, vanuit hun rol, hun organisatie kunnen mobiliseren met het plan dat zij bedacht hebben,' zegt auteur Wilma van `t Kruijs. `Om de een of andere reden besteden de leiders van organisaties hun energie en aandacht vooral aan het maken van een plan en spannen ze zich veel te weinig in om de harten te veroveren van de medewerkers die dat plan in praktijk moeten brengen, en hoe zij dat concreet moeten doen. En dat terwijl iedere manager grif toegeeft zich vaak af te vragen hoe een plan tot een succes kan worden gemaakt. Met al die ondernemers en managers van Nederland deel ik graag mijn methode voor succesvol implementeren en mijn ervaring in strategie-implementatie. In Verdraaid, 't werkt! Kun je lezen hoe je met succes kunt implementeren - als je aan de slag gaat met zowel je hoofd als je hart en je handen.

Wilma van `t Kruijs
Wilma van 't Kruijs heeft ruim vijftien jaar ervaring met implementatieprocessen, eerst als manager bij diverse concerns, sinds 2007 als zelfstandig begeleider. Zij ondersteunt directies, ondernemers en managers bij het mobiliseren en gericht aansturen van hun organisaties, zodat plannen volgens plan in praktijk worden gebracht. Met Verdraaid 't werkt! deelt zij haar aanpak en ervaringen met een groter publiek. Zij hoopt dat lezers op hun beurt hun eigen ervaringen met haar methode en adviezen met haar zullen willen delen via haar website: www.bloesom.nl.





Ingezonden persbericht