Ingezonden persbericht


Haarlem, 2 juni 2010

Reis mee met Karavaan!
Het startsein voor de kaartverkoop wordt op 10 juni gegeven.

Het programma en de speellocaties van Karavaan 2010 zijn bekend. Van 3 t/m 25 juli reist het festivalhart van Karavaan met 16 locatietheatervoorstellingen, 18 straattheateracts en 9 theatermakers van het Karavaanlab over de 126 kilometerlange Westfriese Omringdijk.

Reizend theaterfestival Karavaan begint haar tocht over de dijk op 3 juli met straattheater in Hoogkarspel. De route vervolgt zich langs Enkhuizen, Nibbixwoud, Heerhugowaard, Castricum, Bovenkarspel, Wieringerwaard en Warmenhuizen. Het festivalhart strijkt vier dagen lang met straat- én locatietheater neer in Hoorn, Alkmaar en Schagen. Op donderdagavond 8 juli opent Karavaan op de Westerdijk in Hoorn met het Groot Karavaan Blaasorkest.

Karavaan brengt voorstellingen op locatie die alle zintuigen prikkelen. De beeldende muziektheaterproducties worden ontwikkeld en geënsceneerd op een locatie waar de veranderende identiteit van Noord-Holland voelbaar is. Op plekken waar je alleen een stoel hoeft neer te zetten om dit te ervaren. In het weidse landschap grenzend aan de stad, op bouwplaatsen, aan het water en in de achtertuin van het dorpshuis.

Laat je meevoeren over de dijk en luister naar muzikale verhalen in authentieke Westfriese stolpboerderijen. Schuif aan tafel bij een biologische varkensboer of ontmoet theatermakers in een oude melkfabriek. Kom kijken in polders, op pleinen en onder pannendeksels.

Op 10 juni start de online kaartverkoop via www.karavaan.nl. Hier vindt u ook alle informatie over het programma en de mooie Westfriese locaties.

Noot voor redacties