Ingezonden persbericht



Symantec breidt productaanbod informatiebeveiliging MKB uit

MKB-klanten beschikken nu over meer opties voor complete en flexibele beveiliging, tegen lagere kosten

Utrecht, 10 juni 2010 * Symantec heeft vandaag nieuwe verbeteringen aangekondigd voor het beveiligingspakket voor het MKB (midden- en kleinbedrijf). Hiermee krijgen MKB-klanten de beschikking over meer mogelijkheden en een grotere flexibiliteit bij het beveiligen van de informatie die essentieel is voor hun bedrijfsactiviteiten. De nieuwe Symantec Protection Suite Advanced Business Edition, die vanaf zomer 2010 verkrijgbaar is, biedt MKB-klanten complete beveiliging voor endpoints en messaging en voor back-up en herstel van desktops, laptops en servers, waardoor de continuïteit van het bedrijf gegarandeerd blijft. Symantec biedt MKB-klanten meer keuzemogelijkheden voor de bescherming van hun groeiende bedrijf, met gehoste opties voor beveiliging van e-mail en internetgebruik. Zo is de prijs van de Symantec Protection Suite Small Business Edition omlaaggegaan.

Nieuwe bedreigingen voor MKB
Informatie is essentieel voor grote én kleine bedrijven. Het midden- en kleinbedrijf heeft te maken met een toenemend risico voor hun vertrouwelijke gegevens, zoals bankrekeningnummers, creditcardgegevens en gegevens over klanten en werknemers. Meer dan ooit hebben de cybercriminelen het voorzien op kleinere bedrijven die niet kunnen beschikken over de uitgebreide beveiliging van grote ondernemingen. Uit een in 2009 door Symantec uitgevoerd onderzoek bleek dat het MKB weliswaar bekend is met de gevaren op het gebied van informatie, maar dat een verrassend groot percentage nog niet eens de meest elementaire beveiligingsmaatregelen heeft genomen. Het onderzoek liet zien dat 50 procent geen endpoint beveiliging heeft en dat 47 procent geen back-up maakt van de bedrijfsgegevens.

Symantec Protection Suite Advanced Business Edition gaat verder dan basisbeveiliging

Complete beveiliging: Met Symantec Protection Suite Advanced Business Edition wordt beveiliging voor het MKB op een hoger niveau van complete beveiliging getild. Bedrijven worden beschermd tegen externe en interne bedreigingen en gegevensverlies, bedreigingen die buiten het bereik van traditionele antivirus producten liggen. Het pakket beschermt mailverkeer en endpoints zoals laptops en desktops, en kan gegevensverlies voorkomen door middel van geavanceerde contentfiltering bij de mail-gateway. Wanneer het systeem uitvalt, zorgen de opties voor back-up en herstel ervoor dat bestanden en mappen of zelfs complete Windows-systemen snel kunnen worden teruggezet, eventueel zelfs op andersoortige hardware of virtuele omgevingen.

Bedrijfscontinuïteit: Symantec Protection Suite Advanced Business Edition combineert softwaretechnologieën voor beveiliging en back-up en herstel. Hiermee beschikt het MKB over complete informatiebeveiliging en blijven desktops, servers en applicaties gewoon bruikbaar in geval van een verstoring. Klanten worden proactief beschermd met behulp van de informatie die in real time wordt doorgegeven door het Symantec Global Intelligence Network. Zo worden ze op tijd gewaarschuwd en wordt er automatisch een back-up gemaakt wanneer er een nieuwe bedreiging opduikt.

Gemakkelijk te beheren: Symantec Protection Suite Advanced Business Edition maakt het IT-beheer eenvoudiger. De totale eigendomskosten gaan omlaag omdat bedrijven back-up, herstel en beveiliging voor de gehele organisatie in één pakket aanschaffen en beheren. De suite kan snel worden geïmplementeerd, met een minimale verstoring van de IT-omgeving van de klant.

Nieuwe gehoste opties geven MKB de kracht van de 'cloud' Symantec Protection Suite Advanced Business Edition geeft klanten de flexibiliteit van onsite technologieën en Software-as-a-Service (SaaS), met extra opties voor bij Symantec Hosted Services gehoste beveiliging van e-mail en internet. Met deze SaaS-producten kunnen MKB-klanten via één internet beheerconsole mail- en internetverkeer beveiligen en beheren. Hierbij hoeft hardware en software voor mailbeveiliging in veel mindere mate on site te worden beheerd.

Daarnaast heeft Symantec onlangs Symantec Hosted Endpoint Protection op de markt gebracht: een nieuw SaaS-product voor kleine en middelgrote bedrijven die behoefte hebben aan uitgebreide beveiliging voor hun computersystemen zonder daarvoor extra hardware of beheersoftware aan te schaffen.

Passende beveiliging tegen een passende prijs
Krappe budgetten en een gebrek aan IT-middelen worden door het MKB genoemd als belangrijkste hinderpalen voor een goede beveiliging. MKB-klanten met Symantec Protection Suite Advanced Business Edition kunnen de suite kiezen die het beste past bij hun behoefte aan informatiebeveiliging en hun budget. Voor kleine bedrijven, waarvoor de kosten het meest erop aankomen, verlaagt Symantec de prijs van Symantec Protection Suite Small Business Edition - het pakket voor beveilliging van endpoints en messaging en voor back-up en herstel van desktops en laptops - met 40 procent.
Citaten:

'Tegenwoordig is informatie voor het MKB een kostbare zaak. Beschikken over de juiste informatie op het juiste tijdstip kan het verschil maken tussen succes en faillissement. Kleine en middelgrote bedrijven die alleen op antivirus software vertrouwen, zijn onvoldoende beveiligd en lopen het gevaar slachtoffer te worden van cybercriminelen. Het MKB heeft complete beveiliging nodig, die gemakkelijk te implementeren en beheren is, maar wel het hoogste veiligheidsniveau biedt.' * Francis deSouza, senior vice-president Enterprise Security Group bij Symantec

'Informatie kan op allerlei manieren verloren gaan: hackers van buiten, een medewerker die per ongeluk zijn laptop laat liggen in een restaurant, maar ook een stroomstoring of een natuurramp', aldus Michael Kaiser, algemeen directeur van de National Cyber Security Alliance (NCSA). 'Wij stimuleren kleine en middelgrote bedrijven in het land om te inventariseren welke bedreigingen er bestaan voor hun bedrijfsinformatie en maatregelen te treffen voor een afdoende bescherming. Voor het MKB betekent beveiliging meer dan alleen gemoedsrust; een goede beveiliging is essentieel voor het voortbestaan van een bedrijf.' * Michael Kaiser, algemeen directeur National Cyber Security Alliance (NCSA)

'Veel kleine en middelgrote bedrijven veronderstellen ten onrechte dat antivirussoftware genoeg is, terwijl ze te maken hebben met complexe bedreigingen: hackers die creditcardgegevens proberen te stelen, werknemers die per ongeluk vertrouwelijke gegevens kwijtraken, natuurrampen waardoor servers met klantgegevens down gaan. Beveiliging moet op meerdere lagen worden aangepakt. Symantec Protection Suite Advanced Business Edition geeft IT-dienstverleners en MKB-klanten volledige bescherming van de informatie die essentieel is voor hun bedrijfsactiviteiten. Ik heb deze oplossing getest. Het pakket is gemakkelijk te implementeren en het is prettig om één beveiligingsoplossing te hebben van een leverancier die ik kan vertrouwen.' *Lyle Epstein, president en CEO Kortek Solutions

'Wij zijn een bedrijf voor financiële dienstverlening en het is dus essentieel dat we vertrouwelijke gegevens van onze klanten afdoende beveiligen. We zijn echter ook een klein bedrijf en onze tijd en budget zijn beperkt. Daarom moeten we oplossingen zien te vinden die gemakkelijk te beheren zijn en niet een te grote aanslag zijn op onze middelen. Sinds de implementatie van Symantec Endpoint Protection Small Business Edition is er bij Payment Systems Group geen uitval meer geweest ten gevolge van malware. Vergeleken met hiervoor besteden we minder dan de helft van de tijd aan IT-beheer. Symantec Protection Suite Advanced Business Edition is erg aantrekkelijk, omdat mailbeveiliging en back-up en herstel voor laptops en servers in één beveiligingsoplossing verenigd zijn.' * Grant Szalay, president en CEO Payment Systems Group, Inc.

'Kleine en middelgrote bedrijven zijn extra kwetsbaar voor beveiligingsgevaren, omdat ze vaak niet beschikken over de tijd, het geld of de IT-resources voor de uitgebreide beveiligingsvoorzieningen die grote ondernemingen zich kunnen permitteren. Computeruitval - of die nu wordt veroorzaakt door een malware aanvval, een server crash of lekken van vertrouwelijke gegevens via e-mail - kan voor grote én kleine bedrijven eeen kostbare zaak zijn. Voor een middelgroot of klein bedrijf met krappe marges en steeds hevigere concurrentie is het echter extra cruciaal dat systemen niet uitvallen.' * Ray Boggs, vice-president Small and Medium Business Research, IDC

Over Symantec
Symantec is wereldwijd toonaangevend als leverancier van beveiligings-, opslag- en systeembeheeroplossingen waarmee zowel bedrijven als particulieren hun informatie kunnen beveiligen en beheren. Onze software en services bieden completere en efficiëntere bescherming tegen meer risico's op meer verschillende punten, en zorgen voor de nodige betrouwbaarheid bij het gebruik en de opslag van gegevens. Meer informatie is te vinden op www.symantec.com.

###

OPMERKING VOOR PERSMEDEWERKERS: Meer informatie over Symantec en haar producten vindt u in de nieuwssectie van Symantec op http://www.symantec.com/news. Alle vermelde prijzen zijn in Amerikaanse dollars en gelden alleen binnen de Verenigde Staten.

Symantec en het Symantec-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Symantec Corporation of een van zijn partners in de Verenigde Staten en andere landen. Andere namen kunnen een handelsmerk zijn van hun respectieve eigenaars.

Uitspraken over de toekomst: Deze informatie heeft betrekking op software die nog niet is uitgebracht. Eventuele niet-gepubliceerde updates aan het product zijn, net als andere geplande wijzigingen, het gevolg van doorlopende evaluaties door Symantec en derhalve onder voorbehoud. Deze informatie wordt verstrekt zonder enige expliciete of impliciete garantie. Klanten die overgaan tot de aanschaf van Symantec-producten, dienen bij hun aankoopbeslissing uit te gaan van het huidig beschikbare functieaanbod.



Ingezonden persbericht