Ingezonden persbericht


Hogeschool INHolland, School of Health is nieuwe participant van iZovator

Per 1 juni is Hogeschool INHolland, School of Health participant geworden van iZovator, het kennis- en innovatieplatform voor de zorgeconomie in de regio Gooi & Vechtstreek. 'Wij willen met iZovator verbindingen leggen tussen de eigen opleiding en de beroepspraktijk. Door de samenwerking met iZovator wordt het mogelijk dat studenten een bijdrage kunnen leveren aan innovatieve projecten op het snijvlak van zorg en multimedia of zorg en toerisme binnen de regio Gooi zegt Marij Urlings, directeur School of Health.

IZovator is zeer verheugd dat Hogeschool INHolland, School of Health als eerste HBO kennisinstelling zich aan iZovator verbindt. Hiermee versterkt iZovator haar positie als expertisecentrum in de zorgeconomie in de regio Gooi & Vechtstreek. 'Door vanuit verschillende disciplines te werken en dit te bevorderen, worden vaak verrassende oplossingen voor de dagelijkse praktijk gerealiseerd die bij een monodisciplinaire aanpak niet naar voren zouden komen.' zegt Yolanda Gagliardi, directeur iZovator. Gezamenlijk wordt gekeken hoe de invulling van deze cross sectorale samenwerking precies wordt vormgegeven.

Hogeschool INHolland, een onderwijsinstelling met 33.500 studenten en 2.800 medewerkers, is gevestigd in elf steden in de Randstad. Als grote onderwijsorganisatie ziet Hogeschool INHolland het als een belangrijke taak de internationale concurrentiepositie van Nederland te versterken.

De School of Health, per 1 september Domein Gezondheid, Sport en Welzijn genoemd, ziet het als haar taak professionals op te leiden die binnen het domein van zorg voor gezondheid en welzijn bijdragen aan de kwaliteit van leven van de klant. Zij zijn opgeleid tot brede multidisciplinaire professionals, die over de eigen vakspecialismen heen kunnen kijken en die hun handelen kunnen verantwoorden.



Ingezonden persbericht