Ingezonden persbericht


Nieuw Thule Towing Systems 3D-CARLOS-Testcentrum geopend


Staphorst, 10 juni 2010 - Het 3D-CARLOS-TC-Testcentrum van Thule Towing Systems, onderdeel van de Thule Groep en marktleider op het gebied van trekhaken voor personenwagens, is gisteren officieel geopend. Dit unieke testcentrum is gevestigd in Staphorst. Verschillende aanhangoplossingen, treksystemen en fietsendragerconstructies kunnen hier vanaf nu volgens de meest recente normen onder alle mogelijke omstandigheden op veiligheid en functionaliteit getest worden.

De flexibele opbouw van dit uiterst ruim opgezette testcentrum biedt vele testmogelijkheden. Ook volledige carrosserieën kunnen van A tot Z onder de loep worden genomen. Thule Towing Systems werkt constant aan de ontwikkeling van lichtere constructies die tegelijkertijd een optimale belasting garanderen. De veelzijdige testfaciliteit maakt het mogelijk om gegevens van wegtesten in de systemen in te voeren en zo de werkelijkheid zeer realistisch na te bootsen.

Zo wordt een optimaal inzicht geboden in de dynamiek, waar een voertuig tijdens het trekken mee te maken krijgt. Het doel is Testcentre-1_LR
om met behulp van deze gegevens lichtere constructies en verbeterde systemen te ontwikkelen.

Gerrit de Graaf, Business Area President Towing Systems Europe/Asia bij Thule Towing Systems benadrukt: "We zijn er trots op om dit testcentrum, na een bouwperiode van 6 maanden te kunnen openen. De behoefte van OE-klanten naar CARLOS tests neemt toe. Met Thule Towing Systems hebben zij een betrouwbare partner die met interne testmogelijkheden meer inzicht heeft in de dynamiek en de vakkennis nog verder kan vergroten." Hij vervolgt: "Als marktleider is het onze plicht om transportmiddelen zo veilig mogelijk uit te rusten. Wij leggen de nadruk op gebruiksvriendelijkheid en aantrekkelijk design."

Ruim 110 gasten uit heel Europa, waaronder toonaangevende OE-klanten, waren bij de officiële opening aanwezig.



Ingezonden persbericht