Ingezonden persbericht



Computerweg 22
NL-3542 DR Utrecht


Utrecht, 10 juni 2010

Tech Data distribueert bekroonde BeBook e-readers

Digitaal lezen op hoog niveau

De innovatieve BeBook e-readers en bijhorende accessoires (cases, geheugen, opladers en stylus pennen) zijn sinds enkele weken verkrijgbaar bij IT-distributeur Tech Data. De BeBook e-readers worden geproduceerd door het Nederlandse Endless Ideas BV (Utrecht).

Met het toevoegen van de BeBook e-reader productlijn aan het assortiment komt Tech Data tegemoet aan de vraag van haar klanten en maakt zij haar reeds uitgebreide productaanbod nog completer. Het biedt resellers zowel binnen de B2B- als B2C-markt de mogelijkheid om direct in te spelen op de veranderende behoefte aan deze nieuwe technologische en 'groene' ontwikkeling.

Stephen van de Meerakker, Program Marketing Manager van Tech Data Nederland, verklaart: "E-readers zijn wereldwijd bezig aan een opmars en dit is ook merkbaar in Nederland. Het oude vertrouwde papieren boek zal meer en meer vervangen worden door een digitale versie, mede met het milieu-aspect, functionaliteit en gebruiksgemak in het achterhoofd. BeBook laat ons op de best mogelijke manier kennismaken met dé nieuwe lees-ervaring en we zijn daarom ook zeer content met deze distributie-overeenkomst." De BeBook e-readers en accessoires zijn direct uit voorraad leverbaar bij Tech Data.

Gaby Scheltinga, Managing Director van BeBook Ereaders, voegt hieraan toe: "Hoewel de BeBook een e-reader is, betekent het niet dat deze het 'normale' boek probeert te vervangen. Men moet het meer zien als een 'uitbreiding op' plus een nieuwe 'experience'. Nu kun je je complete bibliotheek overal mee naartoe nemen in een handzaam formaat en kun je gebruikmaken van allerlei interessante (zoek)functies. In enkele seconden vind je bepaalde frases uit een boek terug, kun je zinsneden kopiëren, bewaren of er notities aan toevoegen en kun je met één klik het gewenste lettertype instellen. De ingebouwde WiFi-ontvanger, waarmee draadloos content naar de BeBook kan worden gedownload, en de mogelijkheid om MP3-bestanden af te spelen, maakt de ervaring nog interessanter."

De drie beschikbare BeBook e-readers 'Neo', 'One' en 'Mini' worden geleverd met een tal van, via Tech Data te verkrijgen, accessoires en zijn in de afgelopen maanden veelvuldig bekroond. Zo ontving de nieuwe BeBook Neo het predikaat 'Best Getest' van het Nederlandse computervakblad 'Computer Totaal' en gaf het Britse IT Reviews de 'Neo' het oordeel 'Current Favourite'.

Tech Data biedt de drie BeBook e-readers onder andere aan via haar online ordersysteem InTouch (zoekwoord 'bebook'):

Neo

6 inch scherm - ePaper technologie - snelle Freescale processor - WiFi - WACOM touch screen - 7.000 bladomslagen op 1 batterijlading - ondersteunt meer dan 20 bestandsformaten waaronder PDF, MS Word (.doc), TXT, HTML, JPG, PNG, GIF, BMP, TIFF, ePub en Mobipocket - notities maken en bewaren - naar muziek (MP3) luisteren - ideaal voor educatieve en zakelijke doeleinden - 298 gram (incl. 1600mAh Li-ION batterij) - 196x121x10,6 mm - USB 2.0 - SD kaartslot (tot 16GB) - wit - 1 jaar garantie

One

6 inch scherm - ePaper technologie - 7.000 bladomslagen op 1 batterijlading - ondersteunt meer dan 20 bestandsformaten waaronder PDF, MS Word (.doc), TXT, HTML, JPG, PNG, GIF, BMP, TIFF, ePub en Mobipocket - naar muziek (MP3) luisteren - ideaal voor zakelijke doeleinden - 220 gram (incl. 950mAh Li-ION batterij) - USB 2.0 - 184x120x10 mm - SD kaartslot (tot 4GB) - zwart (incl. zwarte case) - 1 jaar garantie

Mini

5 inch scherm - ePaper technologie - 7.000 bladomslagen op 1 batterijlading - ondersteunt meer dan 20 bestandsformaten waaronder PDF, MS Word (.doc), TXT, HTML, JPG, PNG, GIF, BMP, TIFF, ePub en Mobipocket - Text-to-Speech - ideaal voor onderweg - 160 gram (incl. 1000mAh Li-ION batterij) - USB 2.0 - 151x105x10 mm - SD kaartslot (tot 4GB) - zwart en wit - 1 jaar garantie

Over Tech Data Nederland bv
Tech Data Nederland bv is onderdeel van Tech Data Corporation (Nasdaq: TECD), opgericht in 1974 en een vooraanstaand wereldwijd aanbieder van IT-producten, logistiek management en overige diensten met een toegevoegde waarde. Het Fortune 500 bedrijf (102e plaats) en haar dochterbedrijven leveren aan meer dan 125.000 technologie-resellers in de Verenigde Staten, Canada, het Caraïbisch Gebied, Latijns-Amerika, Europa en het Midden-Oosten. Het uitgebreide dienstenaanbod van Tech Data omvat technische ondersteuning, financieringsmogelijkheden en configuratiediensten, evenals een volledige serie bekroonde oplossingen op het gebied van e-commerce. Het bedrijf heeft het vorige boekjaar, dat eindigde op 31 januari 2009, voor 24.1 miljard USD aan verkopen gerealiseerd.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.techdata.nl (twitter: techdatanl).

Over Endless Ideas BV / BeBook

Endless Ideas BV streeft ernaar om de meest innovatieve e-readers met een ultieme gebruikerservaring op de markt te brengen. De nadruk bij het ontwikkelen van BeBooks ligt dan ook bij innovatie, design, kwaliteit en gebruiksgemak. BeBook heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen in de e-reader-markt: de lijn e-readers blinkt uit in gebruiksgemak en functionaliteit en wordt alom geprezen op tal van onafhankelijke websites.

Een BeBook is een compact en draagbaar apparaat met een unieke schermtechnologie waarop je digitale content kan lezen met een zelfde leeservaring als vanaf gewoon papier. Het is nu mogelijk om een bijna ongelimiteerd aantal boeken of andere documenten mee te nemen op een apparaat dat kleiner en lichter is dan een standaard gedrukt boek.

De BeBook e-readers hebben in 2010 tal van prijzen gewonnen waaronder aanbevelingen van cNet, Zdnet, ComputerTotaal en ITreviews.

Meer informatie: www.mybebook.com (twitter: bebook).