Gemeente Apeldoorn

Verwerving terrein Diosynth door gemeente Apeldoorn nabij

De gemeente Apeldoorn en farmaceutisch bedrijf MSD zijn in gesprek over de aankoop van het terrein van voormalig Diosynth aan de Vlijtseweg in Apeldoorn. De besprekingen zijn in een zodanig stadium geraakt dat op afzienbare termijn overeenstemming bereikt kan worden. Onderhandelingen worden gevoerd over de uitwerking in contracten. Als de onderhandelingen succesvol worden afgerond, koopt de gemeente een terrein dat strategisch van belang is voor verdere ontwikkeling van de Kanaalzone.

Vertrek bedrijf
MSD heeft bij de bekendmaking van de fusie met Schering-Plough al aangegeven te gaan bezuinigen. Binnen het kader van deze besparingsoperaties valt het voornemen de productielocatie in Apeldoorn te sluiten. Op dit moment werken circa 80 werknemers op de locatie Apeldoorn. Medewerkers die hun baan verliezen, kunnen aanspraak maken op het Sociaal Plan van MSD dat recent in het kader van de integratie is overeengekomen met de vakbonden.

Kans voor Apeldoorn
Het bedrijf valt in een zware milieucategorie waardoor vertrek woningbouw mogelijk maakt in een veel groter gebied dan de locatie zelf. De aankoop is dan ook strategisch van groot belang voor de ontwikkeling van de noordelijke Kanaalzone op middellange en lange termijn. De gemeente Apeldoorn heeft in het verleden van de provincie Gelderland en de rijksoverheid gelden toegewezen gekregen voor de ontwikkeling van drie locaties waaronder deze. Het gaat daarbij ondermeer om gelden uit de Nota Ruimte Budget. Daarnaast zal de gemeente ook zelf investeren.

Planning
De planning is afhankelijk van het verloop van de onderhandelingen en van het advies van de ondernemingsraad van MSD. Gekoerst wordt op overeenstemming in oktober 2010.



---- --