Gemeente Utrecht

Wegens het VNG congres heeft de collegevergadering vandaag plaatsgevonden in plaats van afgelopen dinsdag. Hierbij ontvangt u de berichten uit de collegevergadering:

Toelichting op besluiten van het college van burgemeester en wethouders en bijgaand een persbericht


1 Ontwerpbestemmingsplan Kop van Leeuwesteyn Zuid vastgesteld De Utrechtse Bazaar gaat verhuizen en er wordt een P+R Hooggelegen gerealiseerd. Het college van B&W heeft het ontwerpbestemmingsplan voor de Kop van Leeuwesteyn Zuid vastgesteld waardoor de realisering ervan planologisch en juridisch mogelijk is. P+R Hooggelegen wordt aangelegd aan de zuidwestkant van het plangebied langs de rijksweg A2. Deze P+R krijgt een aansluiting op de HOV-lijn die Leidsche Rijn met het centrum van Utrecht verbindt. Om de P+R bereikbaar te maken wordt een extra afrit van de rijksweg A2 gerealiseerd. In hetzelfde gebied wordt de Utrechtse Bazaar gehuisvest in de hal aan de Groenewoudsedijk 6. Het aluminium- en papierrecyclebedrijf Van Doorn dat deze hal momenteel in gebruik heeft zal zijn activiteiten concentreren in de ernaast gelegen hal op nummer 5. De Utrechtse Bazaar is nu nog gevestigd in de veilinghallen in Vleuten, maar moet weg vanwege geplande woningbouw. Rondom de Utrechtse Bazaar wordt een ruime parkeerplaats gerealiseerd. Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf vandaag gedurende zes weken ter inzage. Tijdens deze periode is er de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen. Daarna worden de zienswijzen in het bestemmingsplan verwerkt en definitief gemaakt. Vervolgens wordt het plan ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad. Dit zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2010 gebeuren.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Utrecht, Bestuurscommunicatie, Erlijn Mulder, 030 - 286 11 48.

2 Start inspraak Uitwerkingsplan Parkwijk
Vanaf 5 augustus 2010 tot 16 september 2010 ligt het uitwerkingsplan Verlengde Houtrakgracht en Kop Amaliapark Parkwijk voor iedereen ter inzage. In het uitwerkingsplan staat vastgelegd welke soort voorzieningen (juridisch) mogelijk zijn en wat de richtlijnen zijn voor de vorm, hoogte en het materiaal van de nieuwe gebouwen. Dit uitwerkingsplan heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag vastgesteld.

Op 3 november 2009 heeft het college het Stedenbouwkundig Plan Parkwijk en de nota van inspraak vastgesteld. In dit besluit staat dat op de locatie Verlengde Houtrakgracht een Islamitisch centrum, jongerenaccommodatie, een gymzaal en woningen komen . Op de locatie Kop Amaliapark komen woningen, kinderopvang en een haalbaarheidsonderzoek naar een bedrijfsverzamelgebouw voor starters. Het uitwerkingsplan is de juridische uitwerking van het Stedenbouwkundig Plan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Utrecht, Bestuurscommunicatie, Erlijn Mulder, 030 - 286 11 48.

Proclaimer