Gemeente Hoogeveen

Openbare besluiten van B & W gemeente Hoogeveen

8 juni 2010

1. Eén organisatie voor peuterspeelzalen?

Het college geeft aan een voorkeur te hebben voor één sterke organisatie voor peuterspeelzaalwerk. Met de Stichting Peuterspeelzaalwerk Gemeente Hoogeveen (SPGH) en de Stichting Peuterspeelzaalwerk Buitendorpen Hoogeveen (SPBH) wordt een traject afgesproken om de mogelijkheden voor het samengaan van beide stichtingen te onderzoeken.

Klik hier voor het B&W-besluit

2. Het welzijn van de Hoogeveense jeugd

Het college informeert de raad over het rapport 'Kinderen in Tel 2010' Het rapport laat zien hoe het gesteld is met het welzijn van kinderen in Nederland. Aan de hand van twaalf onderwerpen is een ranglijst samengesteld. De best presterende gemeente staat op plaats 431, de slechts presterende op plaats 1. De gemeente Hoogeveen heeft plaats 27 behaald. Het college heeft een eerste analyse laten maken van de scores van de gemeente Hoogeveen. Duidelijk is dat drie factoren zeer bepalend zijn voor de situatie in Hoogeveen: 'inkomen', 'opleidingsniveau' en 'stimulerende thuisomgeving'.

B&W informeert de gemeenteraad over de uitkomsten van deze analyse.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1 + 2

3. Garagebox in Nieuwlande krijgt nieuwe eigenaar

Op 3 mei heeft het college van B&W besloten tot verkoop bij inschrijving van een garagebox in Nieuwlande. De gemeente Hoogeveen heeft vier biedingen ontvangen. B&W hebben besloten om de laatste garagebox aan de hoogste bieder te verkopen.

Klik hier voor het B&W-besluit

4. Verbetering dienstverlening aan bedrijven

De gemeente Hoogeveen heeft als een van de eerste gemeenten in de provincie Drenthe deelgenomen aan een landelijk project voor verbetering van de dienstverlening aan bedrijven. Om de kwaliteit van de dienstverlening te meten is een onafhankelijke toets ontwikkeld, het Normenkader voor Bedrijven (NvB). Deze toets maakt de kwaliteit van de dienstverlening inzichtelijk. De gemeente Hoogeveen scoort overwegend goed op de verschillende onderdelen.

Op enkele punten wil het college de dienstverlening aan bedrijven verbeteren. Bedrijven hebben vaak te maken met complexe gemeentelijke regelgeving. Door vertrouwen te geven aan bedrijven zijn minder regels nodig en kan de dienstverlening verbeteren. Het college is van plan om met ondernemers afspraken te maken en deze vast te leggen in een 'Kwaliteitshandvest voor ondernemers'.

Klik hier voor persbericht

Klik hier voor het B&W-besluit

5. Wijziging in collectieve arbeidsvoorwaarden gemeentepersoneel

Het college van B&W stelt twee wijzigingen vast in de collectieve arbeidsvoorwaardenregeling voor gemeenteambtenaren. De eerste wijziging betreft de datum van ontslag bij pensionering. Dit gebeurt niet meer op de eerste dag van de maand nadat de medewerker 65 jaar wordt, maar op de eerste dag van de maand waarin de medewerker 65 jaar wordt. De tweede wijziging heeft betrekking op de inkoop van extra pensioen voor personeel van de beroepsbrandweer. Na vaststelling door het college gaan de wijzigingen in.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1


Zie het