Ingezonden persbericht


Hilversum, 10 juni 2010

Maak kennis met de publieke themakanalen en BVN in de zomer op Nederland 2

Iedere doordeweekse dag tussen 9.15 en 12.00 uur kunnen de kijkers kennismaken met de programmering van de themakanalen die deel uitmaken van Nederland 24. Daarnaast neemt BVN één ochtend in de week voor haar rekening. Maandag 14 juni trapt Best 24 af met een special over het ontstaan en de opkomst van Kinderen voor Kinderen met interviews en fragmenten. Aansluitend worden er diverse uitzendingen van Kinderen voor Kinderen uitgezonden.

Verder brengt Best 24 op 21 juni een special waarin Henk van der Horst en Jan Fillekers samen terugblikken op hun deelname aan het destijds populaire Tv-programma Farce Marjeure met aansluitend een aantal uitzendingen. Maandag 25 juni staat de uitzending volledig in het teken van de televisiecarrière van Rudi Carell.

BVN (de publieke tv zender voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland) is dit jaar een nieuwkomer in de zomervensters op Nederland 2. Dit biedt voor BVN de gelegenheid om de naamsbekendheid in Nederland te vergroten, en de mensen die nog op vakantie gaan te attenderen op de ontvangstmogelijkheden van BVN en de Wereldomroep op hun vakantieadres. Zij starten dinsdag 15 juni met afleveringen van onder meer 3 op reis, Straks op de Bon en Praatjesmakers.

Consumenten 24 zet op 16 juni in op het onderwerp gratis. Wat wordt er bijvoorbeeld gratis aangeboden op internet? Een aantal kijkers krijgt een minuut gratis zendtijd, er worden gratis Consumenten24 tassen weggegeven en ze onthullen de addertjes onder het gratis gras. Want gratis blijkt lang niet altijd kosteloos.

De uitzendingen van Cultura 24 op Nederland 2 staan geheel in het teken van opwarmen voor North Sea Jazz! Van maandag 5 juli t/m donderdag 8 juli, de week voorafgaand aan het North Sea Jazz festival 2010, zendt Cultura24 complete concerten uit van editie 2009. Met o.a. Jamie Cullum die zijn piano ook van onderen weet te bespelen, George Duke die jazz-standards doet met Chaka Khan, een indrukwekkend optreden van Adele (To make you feel my love) en een bijzonder optreden van James Taylor, een vermaard Amerikaans singer-songwriter die het publiek bij sommige nummers (zoals 'Fire and rain') zichtbaar weet te roeren. De presentatie is in handen van Isolde Hallensleben.

Nederland 2 brengt van juni t/m augustus programma's van de themakanalen; Best 24, Cultura 24, Consumenten 24, Geschiedenis 24, Hollanddoc 24, Politiek 24, Journaal 24, Spirit 24 en BVN.

Perscontact