Ingezonden persbericht


Persbericht

Spider-Man voor het eerst actief in Nederland

Primeur voor het nieuwe hoofdkantoor van Exact

Delft, 10 juni 2010 ­ Vandaag heeft de Fransman Alain Robert, alias "the French Spider-Man", voor het eerst in Nederland een gebouw beklommen. De primeur was voor softwarebedrijf Exact dat vandaag zijn nieuwe hoofdkantoor langs de A13 officieel opende. De klim rondom het pand kostte Robert circa twee uur.

Robert is bekend geworden door zijn beklimmingen op vele wereldberoemde steile, gladde en hoge gebouwen. Eén van de gebouwen die hij al op zijn naam heeft staan zijn de Petronas Towers in Kuala Lumper, Maleisië. Zijn tocht naar de top van deze indrukwekkende bouwwerken, met een hoogte van 452 meter, duurde één uur en drie kwartier. Zijn beklimmingen doet hij geheel zonder hulp van klimapparatuur met uitzondering van het kantoor van Exact. Door de hoge luchtvochtigheidsgraad in de atmosfeer en de toch al gladde constructie van het pand zag Robert zich genoodzaakt de eerste aanzet van de klim vandaag te doen met behulp van klimmateriaal.

Joost Rueck, Marketing Director Exact: "Alain Robert heeft vroeger veel last gehad van hoogtevrees. Het vraagt enorm veel doorzettingsvermogen om dan toch hoge, steile en gladde gebouwen (nagenoeg) zonder hulpmiddelen te beklimmen. Dit getuigt van ondernemerschap met lef: hij doet iets wat tot nu toe door niemand is geëvenaard. Als Exact zijn we er uitermate trots op dat Robert zijn primeur in Nederland op ons nieuwe hoofdkantoor wilde uitvoeren."

Over Alain Robert
Alain Robert is bekend geworden door zijn vele, vaak illegale en onaangekondigde beklimmingen van een aantal van de hoogste gebouwen ter wereld. Hij staat ook wel bekend als Spider-Man. Gebouwen die hij op zijn naam heeft staan zijn o.a. de Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur, de Eiffeltoren, Grande Arche en Tour Montparnasse in Parijs, het Empire State Building in New York City, de Golden Gate Bridge in San Francisco, Taipei 101 in Taipei, Jin Mao Tower in Shanghai en Sydney Opera House in Sydney.

Over het hoofdkantoor van Exact
Het nieuwe hoofdkantoor van Exact is een ontwerp van re:d design uit Warmond. Met een totale oppervlakte van 10.875 m2 bvo biedt het plaats aan ca. 475 medewerkers. Het gebouw bestaat uit twee kantoorvleugels, die met elkaar verbonden zijn door een bijzonder middengedeelte waarachter een atrium gelegen is. Dit atrium vormt het hart van het kantoor. Exact. And it all comes together.
Wij begonnen in 1984 ondernemers te ondersteunen met informatie technologie. Wij zijn gegroeid van een studentenbedrijf tot een wereldwijde leverancier van oplossingen en onze ondernemende wortels herinneren ons er voortdurend aan dat wij er zijn om waarde toe te voegen voor onze klanten. Met ongeveer 2.200 medewerkers in 40 landen, ondersteunen wij meer dan 100.000 lokale en internationale ondernemingen in meer dan 125 landen en bieden wij onze zakelijke software oplossingen aan in meer dan 40 talen. Wij zijn sinds juni 1999 genoteerd aan de NYSE Euronext Amsterdam en in 2009 bedroeg onze omzet 232,5 miljoen.

Het ondersteunen van ondernemers is de kern van wat wij doen. Wij begrijpen hun manier van denken, hoe zij samenwerken binnen het bedrijfsleven en de structuur die zij nodig hebben om resultaten te bereiken. Met deze kennis bieden wij software oplossingen die iedere zakelijke activiteit ondersteunen en die real time inzicht geven in de gehele onderneming. Dit geeft onze klanten de vrijheid om met succes uitdagingen en kansen te grijpen, en daarmee waarde voor hun klanten en uiteindelijk henzelf te creëren.

Voor meer informatie over Exact ga naar www.exact.com.




Ingezonden persbericht