VU medisch centrum

Hiv en psychische klachten: kennis voor de toekomst

11 juni 2010 | Symposium

Psychische klachten komen vaak voor bij hiv-positieve patiënten. Vijftig tot zeventig procent van hen heeft ergens in het beloop van de infectie last van psychische symptomen. Het niet herkennen en behandelen van psychische klachten kan (grote) gevolgen hebben voor de medicatietrouw van antivirale en andere medicatie, de behandelrelatie met arts en ziekenhuis en geeft grotere kans op onveilige seks.

Het kenniscentrum hiv en psychische klachten van GGZ inGeest bestaat 5 jaar. Het symposium 'Kennis voor de toekomst' geeft een overzicht van de meeste recente inzichten op het gebied van hiv en psychische klachten. Één van de activiteiten van het kenniscentrum is de samenstelling van het Handboek hiv en psychische klachten. Het boek wordt aan alle deelnemers van het symposium uitgereikt.

Dit symposium richt zich op hiv-consulenten, internisten, neurologen, psychiaters, seksuologen, psychologen, psychotherapeuten, huisartsen, verpleegkundigen en maatschappelijk werkers.

Accreditatie is aangevraagd voor internisten, neurologen, psychiaters, huisartsen, seksuologen, psychotherapeuten en verpleegkundigen.

U kunt zich hier inschrijven voor het symposium. Datum : 11 juni 2010
Tijd : 09:15 tot 16:30
Locatie : Amstelzaal, VU medisch centrum, Amsterdam Kosten : Euro 125,-
Contactpersoon : Patricia van Meekeren
Telefoon : (020) 44 48444

downloads


* 2010-06-11 HIV-symposium em psychische klachten (PDF bestand -
1.60 megabytes)

Zie het origineel