Gemeente Zevenaar


29-03-2010:Burgemeester van Bastelaarprijs 2010.

De uitreiking van de Burgemeester van Bastelaarprijs vindt voor de 11e keer plaats. Het bestuur van het Burgemeester van Bastelaarfonds keert deze prijs eens in de twee jaar uit aan een instelling of persoon die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor het culturele leven in de gemeente Zevenaar.

Dit jaar valt de stichting Dewan Maluku in de prijzen. Naar het oordeel van het bestuur van het fonds is het dansproject Astaganaga van enorme waarde voor het culturele klimaat in de gemeente Zevenaar. Naar het oordeel van het bestuur van het fonds laat dit dansproject zien dat de Molukse gemeenschap op een uitstekende wijze is geïntegreerd in de Nederlandse samenleving.

Het bestuur wil door het toekennen van de prijs de algemene waardering voor de stichting Dewan Maluku tot uitdrukking brengen en hoopt dat de toekenning ervaren wordt als een stimulans voor de toekomst.

De stichting Dewan Maluku zal de prijs op vrijdag 11 juni 2010 in het gemeentehuis in Zevenaar in ontvangst nemen uit handen van de heer A.P.J. van Bastelaar, voorzitter van de stichting die het fonds beheert. De stichting wordt mede bestuurd door mevrouw G.M.Th.W. Hentenaar en Dhr. E.J.G. Koenders
Het geldbedrag dat aan de prijs is verbonden bedraagt ⬠1.750,00

U kunt het juryrapport downloaden

Zie het origineel