100ste Prokkel een feit

16/04/2010 09:59

Prokkel

100ste Prokke l een feit

Samen tuinieren in Haaksbergen

Op vrijdag 11 juni gaan leerlingen van het ROC gaan samen met de bewoners van woongroep Lavendel en buurtbewoners de tuin van de woongroep onder handen nemen.

Dit is een van de meer dan 100 Prokkels die er tijdens de Verstandelijk gehandicapten 2daagse (vrijdag 11 en zaterdag 12 juni) plaatsvinden. Overal in het land komen mensen met en zonder verstandelijke beperking bij elkaar en gaan samen iets ondernemen. Dat varieert van samen werken, tot samen schilderen, koken, knutselen, spelen, theater maken, tuinieren, discussiëren en optreden.

Er is vooral veel aandacht voor het laten zien van de mogelijkheden van mensen met een verstandelijke beperking. Dat gebeurt bijvoorbeeld tijdens Prokkelstages waarbij mensen met een verstandelijke beperking een dag stage gaan lopen in een bedrijf of instelling (Apeldoorn, Nijmegen, Den Haag, Harderwijk, Lienden en Almelo), maar ook door activiteiten in buurt en wijk te organiseren (Groningen, Leeuwarden, Sittard, Almelo, Harderwijk). Bijzonder is de actieve deelname van jongeren, een groot aantal ROC's doet mee maar ook basisscholen zijn van de partij (Leiden, Alphen aan de Rijn, Brummen, Middelburg, Vlissingen).

Bijzonder is de grote betrokkenheid van zelfstandig ondernemers, particulieren, woningcorporaties, welzijnsinstellingen en mensen met een beperking zelf. Samen bedenken ze wat ze tijdens de Prokkel willen gaan doen. Dat levert een bont scala aan activiteiten op.

In alle provincies vinden Prokkels plaats. Voor het meest recente overzicht ga naar www.prokkel.nl en kijk onder Prokkels 2010. Elke dag komen er nieuwe Prokkels bij !!!

Prokkelen : Meer aandacht voor ontmoetingen met mensen met een verstandelijke beperking. Door samen te doen, elkaar beter leren kennen.

Prokkel wordt mede mogelijk gemaakt dankzij het Fonds verstandelijk gehandicapten, Fonds NutsOhra, VSBfonds, Janivo Stichting, Fonds 1818, Kattendijke/Drukker stichting, SKaN Fonds, Stichting Instituut GAK, stichting Madurodam Steunfonds, Stichting Porticus en het NSGK.





http://www.prokkel.nl