Nederlandse Vereniging van Journalisten

NVJ-jaarvergadering in de Efteling

maandag 10 mei 2010 |
Kom als NVJ-lid op vrijdag 11 juni naar de Efteling en neem een introducé mee! Op die dag houdt de NVJ in samenwerking met de sectie Lokale Media haar jaarvergadering in het Fata Morgana Paleis. Het thema van de dag is Groeien vanuit de kern. Hoe houd je je kernwaarde en je identiteit vast als je verder in de breedte groeit. NVJ-leden met of zonder introducé zijn vanaf 12.00 uur van harte welkom. Voor NVJ-leden wordt het totale programma gratis aangeboden. Voor de introducé is de toegang tot het park gratis en hij of zij betaalt slechts EUR 18,50 voor het buffet en de drankjes. Aanmelden kan tot 25 mei. Bijna 60 jaar oud, maar De Efteling is nog steeds ongekend populair. Met vier miljoen bezoekers in 2009 is de Efteling een van de populairste attracties van Nederland en behoort het parkt tot de top 5 van attractieparken in Europa. Steeds speelde het park in op nieuwe technische mogelijkheden, veranderde wensen van het publiek en verraste de bezoekers met nieuwe vormen van familie-entertainment. Er zijn heel veel attracties bijgekomen, maar tegelijkertijd blijken de 'oudjes', zoals Het Sprookjesbos, De Indische Waterlelies en de Python nog even geliefd. Ze zijn en blijven de kern van De Efteling maar daarbuiten brengt de Efteling haar sprookjeswereld buiten de poorten van het park met onder andere een eigen televisieserie. Behalve het park bestaat de Wereld van de Efteling uit het Efteling Hotel, het Efteling Golfpark, Theater de Efteling en vakantiepark Efteling Bosrijk.

Groeien vanuit de kern. Ziehier de parallel tussen de Efteling en het immer veranderende medialandschap. Een titel wordt een merk waar een scala van activiteiten wordt ondergebracht. Op 11 juni zullen Carin van Berkel, commercieel directeur van de Efteling en Arendo Joustra, hoofdredacteur Elsevier, ingaan op de kernwaarden van hun merk.

Die overeenkomsten tussen Efteling en media zijn op zichzelf al boeiend, maar De Efteling is ook om andere redenen een prima locatie voor ons journalisten. Het attractiepark heeft de afgelopen jaren namelijk veel (lokale/regionale) media-aandacht gekregen, en zeker niet alleen in positieve zin. De bouw van een luxe bungalowpark heeft de gemoederen in de gemeente Loon op Zand flink bezig gehouden.

Programma jaarvergadering NVJ
Dagvoorzitter Rutger van Santen

12:00 uur ontvangst met lunch & registratie deelnemers 12:30 uur opening & jaarrede door Huub Elzerman, voorzitter NVJ 12:45 uur start inhoudelijke programma Vakmanschap is (g)een sprookje - Groeien vanuit de kern:
o Carin van Berkel, commercieel directeur De Efteling over de wijze waarop een recreatiepark hiermee omgaat
o Arendo Joustra, hoofdredacteur Elsevier over journalistieke kernwaarden in de media en bij Elsevier
14:15 uur pauze
14:30 uur Verenigingsraad*
16:00 uur naar de attracties in De Efteling
18:00 uur borrel in Het Fata Morgana Paleis (aangeboden door Omroep Brabant)
18:30 uur buffet in Het Fata Morgana Paleis
22:00 uur einde


* Agenda Verenigingsraad 14.30 uur

1. Opening

2. Ingekomen stukken en mededelingen

3. Verslag najaarsvergadering d.d. 13 november 2009 (bijlage)
4. Jaarverslag 2009 en gevoerde beleid

5. Plan van aanpak 2010

6. Financiële jaarstukken 2009 en begroting 2010
7. Villamedia

8. Strategie NVJ 2010-2013, presentatie
(discussie o.l.v. Rutger van Santen n.a.v. digitale enquête onder de leden
"Wat zou u doen als u de baas was van de NVJ?!")
9. Bestuursverkiezingen

10. Wat verder ter tafel komt en rondvraag

Aanmelden kan tot 25 mei

De Efteling, Het Fata Morgana Paleis
Europalaan 1
5171 KW Kaatsheuvel