Gemeente Hulst

Verkeershinder Delta Tour

Verkeershinder Delta Tour

In verband met de Delta Tour is er op vrijdag 11 juni 2010 verkeershinder in de binnenstad van Hulst.

Op vrijdag 11 juni 2010 is Hulst opnieuw het toneel van de proloog van de DELTA Tour Zeeland. De DELTA Tour is een meerdaagse internationale wielerwedstrijd in de provincie Zeeland. De wedstrijd vindt plaats op 11, 12 en 13 juni 2010. De proloog in Hulst start om 18.00 uur.

Een proloog is een zeer korte tijdrit die elke wielrenner afzonderlijk aflegt. Het parcours dat tijdens deze tijdrit wordt gereden is de route die ook jaarlijks bij de kermiskoers wordt gereden: Houtmarkt - Kleine Bagijnestraat - Graauwse Poort - Zoutestraat - Koolstraat - Van der Maelstedeweg - Stationsweg - Gentsestraat - Grote Markt.

Afsluiting wegen

De wegen waarlangs het parcours loopt, worden op vrijdag 11 juni afgesloten van 15.00 tot 22.00 uur. Er is een omleidingsroute van kracht. Er zijn tal van verkeersregelaars aanwezig die dit in goede banen zullen leiden.

In bepaalde straten in de binnenstad wordt de rijrichting omgekeerd of is er 2-richtingsverkeer ingesteld. In de Kleine Bagijnestraat en de Tivoliweg zijn parkeerverboden ingesteld. Het gebied achter het stadhuis kan worden verlaten via de Tuinstraat. Voor bewoners en andere noodzakelijke bezoekers is het gebied bereikbaar via de Grote Zwanenstraat. Verkeersregelaars begeleiden op beide plaatsen het oversteken van het parcours. Ook het Oranje Bolwerk en het Prince Bolwerk zijn dan niet toegankelijk. Auto's die er al stonden geparkeerd, kunnen deze terreinen verlaten via de Frans van Waesberghestraat.