FloraHolland


FloraHolland samen met Terra gastheer van Floral Movement Regionaal 2010

BLEISWIJK, 31 mei 2010 (persbericht) - FloraHolland en groothandelscentrum Terra in Bleiswijk zijn op 11 en 12 juni het decor van Floral Movement Regionaal 2010. Deze vakbijeenkomst voor bloemisten wordt georganiseerd door de Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW). Het thema is `Puur'. De verwachting is dat circa vierhonderd bloemisten Floral Movement zullen bezoeken. Ook kwekers en consumenten zijn van harte welkom.

Het evenement begint met een vakavond voor de leden van de VBW op 11 juni. Deze avond is alleen toegankelijk voor genodigden. Op het programma staan onder andere de voorrondes voor het Nederlands Kampioenschap Bloemsierkunst voor senioren (de Gouden Tulp Trofee), de boekettenwedstrijd (gesponsord door FloraHolland en Terra) en een marketingworkshop door toparrangeur Geert Maas. Tijdens de boekettenwedstrijd moeten deelnemers een boeket maken met het thema Puur. De boeketten worden beoordeeld op idee, kleur, compositie en techniek.

Publieksdag op 12 juni
De bloemstukken die op 11 juni door professionele bloemisten gemaakt worden, zijn de volgende dag te bezichtigen in groothandelscentrum Terra in Bleiswijk. Zowel kwekers als consumenten zijn zaterdag 12 juni van harte welkom. Bezoekers kunnen dan zelf zien wat de trends in bloemsierkunst zijn.

Belangstellenden zijn zaterdag 12 juni van harte welkom in Terra tussen 10.00 en 16.00 uur. Bezoekers kunnen tijdens deze publieksdag ook zelf aan de slag tijdens een van de workshops. Onderwerpen zijn: toepassingsmogelijkheden van één roos, zomerbloemen op een andere manier presenteren en een workshop lijmtechniek voor bloemensieraden.