Gemeente Boxtel


Boxtelse catwalk wordt kleiner


03-06-2010


Drie maanden geleden benaderde de heer Bezemer de gemeente Boxtel met het idee in het Centrum van Boxtel een recordpoging te organiseren voor de langste catwalk ter wereld. Deze recordpoging had plaats moeten vinden op 11, 12 en 13 juni. Helaas bleek het voor die data niet mogelijk om op het gebied van openbare orde en veiligheid alles tot in de puntjes te regelen. De burgemeester kon dan ook geen evenementenvergunning verlenen. De heer Bezemer heeft, in overleg met de burgemeester, besloten de schaal van het evenement kleiner te maken. De afspraak is dat er op 12 en 13 juni een catwalk komt op de Markt en in de passage van De Croon. Aan deze catwalk werken diverse modellen van en via Tiga Health & Beauty van Gemmy Schellekens en studenten van SintLucas mee. Op deze manier vindt er op 12 en 13 juni een bruisend evenement plaats in het Centrum van Boxtel.


Link:
http://www.boxtel.nl/nieuws.php


Recordpoging was een goed idee, maar veiligheid staat voorop


Het idee van de recordpoging is geweldig, maar uiteraard gaat de veiligheid van onze inwoners en onze bezoekers voor. Omdat helaas gebleken is dat deze veiligheid niet goed kan worden gegarandeerd, heeft de heer Bezemer in overleg met de burgemeester besloten de recordpoging niet door te laten gaan. In plaats daarvan komt er een kleinschaliger, maar bruisend evenement.


Om dit te bereiken trekt de heer Bezemer zijn huidige aanvraag voor een evenementenvergunning in. Hij past deze aan, zodat hij aansluit bij de afgesproken omvang en activiteiten. De catwalk komt op zaterdag 12 en zondag 13 juni op de Markt en in de passage van De Croon. Om het bruisende karakter van ons Centrum te benadrukken en op verzoek van de Ondernemersvereniging Boxtel zijn op zondag 13 juni bovendien de winkels open.