Gemeente Soest

Sportuitwisseling Soest Nederland-Soest Duitsland 2010

04 juni 2010

In het weekend van 11 tot en met 13 juni vindt in Soest de sportuitwisseling 2010 tussen Soest Duitsland en Soest Nederland plaats. Wat in 1952 begon als een eenvoudig sportevenement, is in de afgelopen 58 jaar een sportieve traditie geworden.

Vrijdag 11 juni worden ongeveer 85 Duitse sporters bij aankomst in sporthal Beukendal welkom geheten door Wethouder Jannelies van Berkel-Vissers. Dit is het startschot voor het sportieve vriendschappelijke weekend.

Sport én cultuur uitwisselen

Op vrijdagavond zijn alle sporters en genodigden aanwezig bij dansdemonstraties in Danscentrum Sepp. Op zaterdag vinden de wedstrijden van de deelnemende sportverenigingen plaats.

In het programma is ook ruimte gemaakt voor culturele uitwisseling. Zo vindt in het Griftlandcollege een kunstworkshop plaats en wordt er door Duitse en Nederlandse scholieren gewerkt aan een muurschildering in de school.

's Avonds is er voor de sporters een groot feest met medewerking van Soestvrijstaal, het cultureel talentenpodium voor jongeren uit Soest en Soesterberg.

Zondagochtend staat een gezamenlijke afsluitende sportieve activiteit op het programma in de Soester Duinen, georganiseerd met medewerking van Manege Eldorado.

Zondag om 12.30 uur nemen de Duitse en Nederlandse sportievelingen weer afscheid van elkaar. De (internationale) vriendschappen die in het weekend worden gelegd, vormen de basis voor een volgende uitwisseling in Soest Duitsland.

U kunt dit bestand downloaden met de Acrobat Reader. Programma sportuitwisseling Soest Nederland-Soest Duitsland