Gemeente Barneveld


Wethouder Van Daalen neemt E-Atlas Gemeenten in ontvangst

Op vrijdag 11 juni 2010 ontvangt wethouder mr. P.J.T. van Daalen van de gemeente Barneveld de gemeentelijke E-Atlas uit handen van de heer H. Tamboer van Alliander. Dit vindt plaats tijdens het overleg van de Denktank Klimaat & Duurzaamheid bij het bedrijf Harthoorn Coldstores aan de Harselaarseweg 133 te Barneveld.

De E-Atlas geeft inzicht in:

* het totale en gemiddelde gas- en energieverbruik binnen gemeenten;
* het totaaloverzicht van het totale en gemiddelde elektriciteit- en gasverbruik per wijk;

* het gas en elektriciteitsverbruik per branche, zoals huishoudens, bedrijven; gemeentelijke gebouwen, onderwijs, zorginstellingen, horeca en detailhandel;

* de hoeveelheid teruggeleverde energie aan het net.

De E-Atlas is voor gemeenten een belangrijk instrument bij het terugdringen van energieverbruik om zo aan de doelstellingen van het klimaatakkoord te voldoen: een CO2 reductie van 30% in 2020, 2% energiebesparing per jaar en 30% duurzame energieopwekking in 2020.

Gemeenten die al gebruik maken van de E-Atlas zijn onder andere: Zutphen, Nijmegen, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Nijkerk, de Friese Waddeneilanden, Haarlem, Hilversum, Lelystad, Oost Gelre, Texel, Wageningen.

De Denktank Klimaat & Duurzaamheid in Barneveld is ervan overtuigd dat de E-Atlas een praktisch hulpmiddel is bij de projecten die worden uitgevoerd. Op deze manier wordt inzicht verkregen in het energieverbruik van de gemeente Barneveld.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, email: info@barneveld.nl