Vlaamse Overheid

(N1) in Zemst: asfaltering Damstraat - Beekstraat

Herinrichting Brusselsesteenweg (N1) in Zemst: asfaltering Damstraat - Beekstraat

Vlaamse overheid

woensdag 9 juni 2010

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt van 11 juni tot en met 25 juni het wegdek van de Brusselsesteenweg (N1) in Zemst tussen de Beekstraat en de Damstraat. De Brusselsesteenweg wordt dan volledig afgesloten voor het verkeer. In september 2009 startte de herinrichting van de Brusselsesteenweg. De weg wordt veiliger ingericht van aan de Beekstraat tot aan de Leopoldstraat. Er komen gescheiden fietspaden en nieuwe voetpaden, maar ook het wegdek en de riolering worden volledig vernieuwd. Na de asfaltering van het stuk tot aan de Damstraat is de eerste fase van de herinrichting afgewerkt. Daarna (na het bouwverlof) start de aannemer met de tweede fase. Volgens de huidige planning zullen de werkzaamheden in hun geheel af zijn tegen november 2010. Asfalteren is onmogelijk bij regenweer. Als het regent, schuift de timing op.

Omleidingen
Tijdens de asfaltering van de Brusselsesteenweg tussen de Damstraat en de Beekstraat, zal het verkeer omgeleid worden via de Damstraat (N267), de Robert Schumanlaan (N267), de Tervuursesteenweg (N227), de Rubenslaan en de Elewijtsesteenweg.
Het fietsverkeer wordt nog tot het einde van de werkzaamheden omgeleid via de Stationslaan, de Heidestraat, de Weverstraat, de Nedergemlaan en de Begijnhofstraat.

Fasering
De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd om de hinder voor de omwonenden en de weggebruikers beperkt te houden. Nadat het stuk tussen de Beekstraat en de Damstraat is heringericht, werkt de aannemer voort in de richting van het centrum van Zemst. De tweede fase loopt van aan de Damstraat tot aan de Jacob Jordaenslaan, de derde fase van aan de Jacob Jordaenslaan tot aan kruising met de Leopoldstraat.

Hinder komende maanden
In de tweede fase zal dezelfde methode toegepast worden als in de eerste fase. Nadat de grachten aangelegd zijn (eind juni-begin juli), zal de aannemer in augustus en september de fietspaden, voetpaden, inritten, goten, boordstenen aanleggen. Gedurende die periode zullen er op de Brusselsesteenweg twee versmalde rijstroken beschikbaar blijven. In oktober zal dan net zoals in de eerste fase gedurende op tien werkdagen het wegdek vernieuwd worden. Tijdens de aanleg van de Brusselsesteenweg van aan de Jacob Jordaenslaan tot aan kruising met de Leopoldstraat, zal de Brusselsesteenweg gedurende zes weken volledig afgesloten worden. Het verkeer zal dan omgeleid worden via de Damstraat en de Schumanlaan (N267) en de Tervuursesteenweg (N227) richting Mechelen.

De kostprijs van de werkzaamheden bedraagt ongeveer 3 miljoen euro (incl. btw). De werkzaamheden worden uitgevoerd door DSV nv.