KRO

KRO Detectivemaand: Iedere dag KRO Detectives tijdens het WK voetbal

Uitzenddatum: 11/06/2010

Tijdens het WK voetbal programmeert de KRO 50 detectives op tv en online. Vrijdag 11 juni starten de uitzendingen tijdens de avondwedstrijden op Nederland 2 en komt er elke dag een verse aflevering op www.kro.nl/detectives. Het kijken van een detective is dus een goed alternatief voor wie niet van voetbal houdt. De KRO Detectivemaand is dit jaar rijker gevuld dan ooit, met afleveringen van onder meer Dalziel and Pascoe, Blue Murder en The Commander.

Dat de detectiveseries nu ook online worden aangeboden is nieuw. Vanaf 11 juni komt elke dag een aflevering online van de series Dalziel and Pascoe, Silent Witness en Inspector Lynley. De kijker bepaalt zelf waar en wanneer hij een detective wilt kijken. Detectives `on demand' dus.

Vanaf vrijdag 11 juni, de start van het WK, vangen de bijna dagelijkse uitzendingen op Nederland 2 aan rond 21.00 uur. De Detectivemaand start met de aflevering `Private Sins' van Blue Murder, tegenover de avondwedstrijd Uruguay - Frankrijk. Het uitgebreide uitzendschema en afleveringsberichten staan online op de KRO site.

In juni staat in Beeld en Geluid in Hilversum de foto-expositie '20 jaar KRO Detectives'. Aan de hand van foto's en beeldfragmenten ziet de bezoeker legendarische speurders aan het werk als Inspector Morse (met wie het twintig jaar geleden allemaal begon), de charmante Thomas Lynley en de knorrige Jack Frost. De tentoonstelling is de hele maand te bezichtigen.

KRO Detectives is in ruim 20 jaar uitgegroeid tot een populair genre, dat door een breed publiek wordt omarmd. De eerste aankoop van KRO Detectives was een aflevering van Inspector Morse in november 1989. Inmiddels zendt de KRO iedere woensdag en zaterdag een detective uit.


- Uitzendschema Nederland 2

- Uitzendschema video on demand