Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Statenconferentie talentbenutting in Limburgse organisaties op 11 juni 2010
Het Limburgs Parlement organiseert op 11 juni a.s. de conferentie talentbenutting in Limburgse organisaties. Deze conferentie is georganiseerd op initiatief van de Statenleden Marijke Clerx (PvdA), Marij Cox (CDA) en Peter Visser (SP) met als uiteindelijk doel te komen tot provinciale kaderstelling door het Limburgs Parlement voor sociale innovatie/talentbenutting.

Vergroting innovatievermogen in bedrijven
De Limburgse economie staat voor grote uitdagingen. Niet alleen de gevolgen van de crisis spelen een rol, maar zeker ook de gevolgen van de demografische ontwikkelingen. De noodzaak tot het vergroten van de aantrekkelijkheid van het Limburgse (MKB) bedrijfsleven c.q. organisaties is essentieel om beide uitdagingen het hoofd te bieden. Vergroten van het innovatievermogen in bedrijven is de kern, waarbij de combinatie van technologische innovatie met sociale innovatie en talentbenutting van medewerkers de vliegwielen zijn. Om talenten van medewerkers goed tot bloei te laten komen in de context van het bedrijf is een goed opgeleide beroepsbevolking nodig, die kan inspelen op de voortdurend veranderende omstandigheden en de ruimte en verantwoordelijkheid krijgt om daar eigen ideeën in te brengen en uit te voeren.

Talentbenutting in Limburgse organisaties
Met dit gegeven is de conferentie Talentbenutting in Limburgse organisaties geïnitieerd door de Statenleden Marijke Clerx (PvdA), Marij Cox (CDA) en Peter Visser (SP).
Al in oktober 2009 onderkenden Provinciale Staten het belang van talentbenutting door statenbreed een motie te ondersteunen met als doel een substantieel bedrag van het innovatiefonds over te hevelen naar de provinciale begroting zodat het kan worden aangewend voor onderwijsinnovatie c.q. sociale innovatie.
Dit onderwerp vraagt om betrokkenheid van zowel Provinciale als Gedeputeerde Staten én de actoren uit het veld, werkgevers en werknemers: de kartrekkers voor het Limburgse beleid op het gebied van technische en sociale innovatie. Met de inbreng van de kartrekkers tijdens de conferentie wenst het Limburgs Parlement te komen tot het uiteindelijke doel van de conferentie: het formuleren van kaders voor provinciaal beleid met betrekking tot sociale
innovatie/talentbenutting.

Conferentie De conferentie vindt plaats op vrijdag 11 juni a.s., ontvangst vanaf 14:30 uur, start om stipt 15:00 uur. Locatie: Gouvernement aan de Maas Maastricht, Limburglaan 10, Feestzaal. Dagvoorzitter: Bram de Klerck. De heer de Klerck is sinds vijf jaar werkzaam bij a-advies, een bureau dat gespecialiseerd is in arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen. Daarvoor was hij als bestuursadviseur verbonden aan het CNV.
Voor programma en overige documentatie gebruikte u de link: http://portal.prvlimburg.nl/psonline/home.jsp?maintopic=category_defaul t&detail=107270&template=publiek%2Fvergadering.jsp

9-6-2010 14:47