Gemeente Zoetermeer

Gemeente geeft informatieboekje uit voor inwoners met laag inkomen

Uitreiking eerste informatieboekje Zo meer doen De Formulierenbrigade ontving 10 juni de eerste exemplaren van het informatieboekje Zo meer doen van Edo Haan, wethouder Werk en Inkomen. Het boekje is bedoeld voor inwoners met een laag inkomen.

"Het informatieboekje is een goede wegwijzer en helpt ons om kwetsbare inwoners van Zoetermeer beter te wijzen op en verwijzen naar regelingen die voor hen gelden. Daarnaast is het prettig om de mensen de informatie mee te geven, zodat zij het later nog eens rustig kunnen doorlezen", vertelde Ed Kuiper, directeur van de Formulierenbrigade Zoetermeer.

Het informatieboekje Zo meer doen bevat regelingen van de gemeente Zoetermeer voor mensen met een inkomen tot 120% van het minimumloon. Voor die inwoners heeft de gemeente allerlei regelingen waarmee zij extra geld of kortingen kunnen krijgen of in aanmerking komen voor gehele of gedeeltelijke kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. De gemeente wil met het informatieboekje bereiken dat inwoners met een laag inkomen en oudere inwoners van Zoetermeer meer gebruik maken van de regelingen die juist voor hen bedoeld zijn zoals de categoriale toeslag ouderen, de ZoetermeerPas en de langdurigheidstoeslag.

De regelingen worden niet alleen uitgebreid beschreven, ook wordt precies aangegeven wie ervoor in aanmerking komen en hoe de regelingen kunnen worden aangevraagd. Alle inwoners van Zoetermeer met een bijstandsuitkering krijgen het boekje gratis thuisgestuurd, evenals alle inwoners van 65 jaar en ouder. Uit onderzoek is bekend dat met name ouderen met een laag inkomen de weg naar de gemeente niet altijd weten te vinden.

Het boekje is verkrijgbaar bij de balie van Werk Zorg en Inkomen in het Stadhuis en op het Werkplein.

wethouder Haan reikt eerste boekje uit aan Mirjam Jahadi bij Formulierenbrigade Zoetermeer
Wethouder Haan reikt eerste boekje uit aan Mirjam Jahadi bij de Formulierenbrigade Zoetermeer