Gemeente Heemskerk


donderdag, 10 juni 2010

Politie en burgemeesters in discussie met leerlingen

Op donderdag 10 juni overhandigde teamchef van politie A.A.A.J van Griensven de eerste editie van een dvd over 'Veilig Uitgaan' aan burgemeesters J.R.A. Nawijn (Heemskerk) en M. Baltus (Uitgeest). Dit gebeurde in het Kennemer College aan de Plesmanweg in Heemskerk. De dvd werd vervolgens in de klas getoond en gebruikt voor een discussie tussen leerlingen van het Kennemer College, de burgemeesters en politie.

Burgemeesters tonen het bord

Het bord met regels openbare ruimte wordt opgehangen

Na vertoning van de dvd en de discussie in de klas ging het gezelschap naar het centrum van Heemskerk waar burgemeester Nawijn officieel het eerste bord van regels voor de openbare ruimte onthulde. Op het bord staan vuistregels die mensen in acht dienen te nemen bij het uitgaan. Deze borden worden op verschillende plaatsen in Heemskerk en Uitgeest opgehangen, zodat mensen ze kunnen zien op weg naar de horecagelegenheden in de gemeenten. Dit zijn tevens de punten waar politie en de (inmiddels voltallige) nachtcoaches uitgaanspubliek op wijzen en aanspreken.
De horeca in Heemskerk en Uitgeest onderschrijft en onderstreept deze actie door in hun uitgaansgelegenheden soortgelijke regels zichtbaar op te hangen. Op deze manier werken de partijen samen om uitgaan gezellig te houden.

Veilig Uitgaan
De borden met regels voor de buitenruimte en de dvd zijn onderdeel van de campagne Veilig Uitgaan; het samenwerkingsverband van gemeenten Heemskerk en Uitgeest, Politie Kennemerland en de horecagelegenheden van Heemskerk en Uitgeest. De dvd is een initiatief van Politie Kennemerland en gericht op jongeren en hun uitgaansgedrag.
---