Senternovem

10-06-2010 |

Uitreiking certificaten eerste fase voor SBIR Innovatieve en Nieuwe Eiwitten op het Menu

Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit riep ondernemers op om nieuwe eiwitten te ontwikkelen en op de markt te brengen. Het gaat dan bijvoorbeeld om plantaardige eiwitten en andere eiwitbronnen als algen, wieren, schimmels en insecten maar ook kweekvlees. Ondernemers konden hun projectvoorstellen indienen tot en met 23 september. De minister stelt voor de beste ideeën 1,7 miljoen euro beschikbaar.

Meer informatie over deze tender vindt u in de oproep eiwitten. Deze eerste fase van de SBIR Innovatieve en Nieuwe Eiwitten op het Menu heeft betrekking op het doen van (technologisch) onderzoek en eerste experimenten gericht op ontwikkeling van de innovatie en wordt nu uitgevoerd. De tweede fase zal betrekking hebben op het eigenlijke onderzoeks en ontwikkelingstraject. De 1,7 miljoen is voor beide fasen.

Uitreiking certificaten eerste fase
Op maandag 21 juni zal Gerda Verburg, minister van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit, certificaten uitreiken aan de bedrijven die de opdracht kregen tot het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek. Naast de uitreiking staan er een aantal interessante presentaties op het programma over oa. EU wet- en regelgeving, milieuaspecten en consumentenacceptatie.
Wijzigingsdatum |

11-06-2010