Politie Haaglanden

Persberichten 11 juni

Haaglanden, 11-06-2010

Hoog energieverbruik leidt naar hennepkwekerij
Den Haag Een energiebedrijf waarschuwde donderdagochtend 10 juni de politie omdat een woning aan de Kranestraat plotseling een ernstig verhoogd energieverbruik had. Het energiebedrijf vermoedde dat dat veroorzaakt werd door een hennepkwekerij betrof. Politieagenten vroegen meer informatie over de woning op bij de gemeente Den Haag en kwamen er bovendien achter dat de gegevens over de eigenaar van het pand niet klopten. Hierop namen politieagenten samen met mensen van de gemeente en het energiebedrijf ppolshoogte in de woning. Ze troffen er inderdaad een hennepkwekerij aan, met 600 hennepplanten. Alle kweekapparatuur en de planten zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Getuigen beroving gezocht
Den Haag Een 17-jarige Hagenaar was donderdag 10 juni om 17.55 uur het slachtoffer van een straatroof. Hij zat samen met zijn broer op een scooter en reed op de Hofzichtlaan richting de Bezuidenhoutseweg. Twee nog onbekende personen staken hun hand op. De Hagenaar stopte en stapte af om te vragen wat er aan de hand was. Vervolgens werd hij onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen beroofd van zijn Blackberry en de afstandbediening van zijn scooter. Beide verdachten vluchtten over het Hendrinaland het Isabellaland in. Het slachtoffer omschreef de eerste verdachte als volgt: een man met een getinte huidskleur (negroïde), van ongeveer 22 jaar oud, 1.85-1.90 meter lang, stevig gespierd postuur en gemillimeterd haar. Hij droeg een zwart leren jas met een grote lichtkleurige bontkraag, een zwart t-shirt en een donkerblauwe spijkerbroek met een zwarte riem met een normale metalen gesp. Verder droeg hij een opvallende bril met een vierkant zwart montuur. De tweede verdachte was ook een man met een getinte huidskleur (negroïde), ongeveer 18/19 jaar oud, 1.75-1.80 mtr lang en had een normaal postuur. Hij droeg een strak wollen gestreept mutsje in de kleuren donkerblauw en beige en een spijkerbroek. Beide mannen zagen er verzorgd uit en spraken zonder accent.

De recherche van politiebureau Overbosch onderzoekt deze straatroof en is op zoek naar getuigen. Heeft u de straatroof gezien? Kent u de dader of heeft u andere informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze straatroof? Neem dan contact op met politiebureau Overbosch via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan met 0800-7000.

Te hard langs wegwerkzaamheden
Den Haag - Op het traject Valkenboslaan bij de wegwerkzaamheden controleerde het verkeershandhavingsteam van politie Haaglanden donderdag 10 juni 2010 tussen 13.00 en 16.00 uur het voorbij rijdende verkeer op snelheid. Vanwege werkzaamheden geldt daar momenteel een maximum snelheid van 30 km/u. Tijdens de controle passeerden 1.185 bestuurders de radarpost. Ruim de helft (636) reed daarbij te hard.

Geen zin in bekeuring
Den Haag Politieagenten zagen donderdagmiddag 10 juni om 14.45 uur een 48-jarige vrachtwagenchauffeur uit Den Haag op de kruising van de Nieuwe Weg met de Lozerlaan door rood licht rijden en wilden hem een bekeuring geven. Op de Ockenburghstraat lieten ze de chauffeur stoppen. De chauffeur was het niet eens met de bekeuring en weigerde mee te werken. Toen hij aanstalten maakte om in zijn vrachtwagen te stappen en weg te rijden, werd hij door een van de agenten tegengehouden en verzette hij zich. Een aantal branweermannen zag de situatie en schoot de agenten te hulp. De vrachtwagenchauffeur werd aangehouden voor wederspannigheid.

Zonder rijbewijs door het rode licht
Den Haag De politie hield vrijdag 11 juni om 1.46 uur op de Schedeldoekshaven een 19-jarige Hagenaar aan voor verschillende overtredingen. Agenten zagen de man door het rode verkeerslicht rijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken, maar de Hagenaar negeerde deze. Na een kleine achtervolging gaf de man over. Agenten ontdekten dat de man geen geldig rijbewijs had. De Hagenaar kreeg voor het rijden door rode verkeerslicht, het negeren van een stopteken en het rijden zonder rijbewijs een bekeuring.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
Den Haag In een woning in de Amperestraat trof de politie vrijdag 11 juni om 1.40 uur een hennepkwekerij aan. In een kamer stonden 95 planten vol in de top. Daarnaast waren sporen aanwezig van eerdere oogsten. Agenten namen de planten en de benodigde apparatuur voor vernietiging in beslag. De politie kwam de kwekerij op het spoor doordat een oplettende burger de politie had gealarmeerd omdat bij de woning werd ingebroken. De zaak is nog in onderzoek.

Op snelheid door de tunnel
Wassenaar De politie betrapte vrijdag 11 juni om 03.15 uur een 31-jarige automobilist op te hard rijden. De man reed met 140 km/u over de Landscheidingsweg door een van de tunnels. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Kraan valt om
Monster Een bouwkraan viel donderdag 10 juni om 08.45 uur tegen de gevel van een pand aan de Acaciastraat, waarschijnlijk omdat hij verkeerd beladen was. Door de val raakte een bouwkeet en de gevel beschadigd. Niemand raakte gewond.

Controle op verzoek van bewoners
s-Gravenzande - Het verkeershandhavingsteam van politie Haaglanden controleerde donderdag 10 juni tussen 19.30 en 22.00 na klachten van omwonenden de snelheid van het verkeer op de Monsterseweg. De controle werd gehouden bij het gedeelte waar woningen staan en waar een maximum snelheid geldt van 50 km (binnen de bebouwde kom). Ruim 700 automobilisten passeerden de radarpost. Ruim 200 van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid betrof die van een bestuurder die met een snelheid van 124 km/u de radarpost passeerde.

Kind bevrijd uit auto
Delft - Agenten sloegen donderdag 10 juni om 14.30 uur aan de Reinier de Graafweg een autoruit in om een kind te bevrijden dat in de auto ingesloten was. Een 31-jarige moeder had haar sleutels in de auto laten liggen en de deur dichtgeslagen. In overleg met de moeder, sloegen de agenten de autoruit in en herenigden zo moeder en kind.

Auto tegen scooter
Delft - Een 38-jarige Delftse reed donderdag 10 juni om 09.00 uur tegen een 30-jarige scooterrijder uit Den Haag. De Delftse wilde op de Mina Krusemanstraat linksaf een parkeervak inrijden en raakte daarbij met de voorzijde van haar auto de Hagenaar in zijn rechterflank. Een getuige verklaarde dat de scooterrijder op hoge snelheid reed. In het ziekenhuis bleek hij geen letsel te hebben.

Vrouw slaat ruit in
Delft - Een agent in vrije tijd belde donderdag 10 juni om 22.10 uur de politie omdat hij samen met andere getuigen een vrouw had betrapt die aan de Sint Aldegondestraat een ruit had ingeslagen. Agenten hielden de 35-jarige vrouw uit Delft aan. Zij zit nog vast voor verhoor.

Personeel voorkomt diefstal
Pijnacker Winkelpersoneel van een supermarkt aan de Klapwijkseweg wist donderdag 10 juni om 14.20 uur te voorkomen dat enkele verdachten met een grote hoeveelheid tandpasta ter waarde van 400 euro er vandoor gingen. Ondanks de inzet van de politie konden de daders ontkomen. De politie stelt een onderzoek in.

Politie onderzoekt poging brandstichting
Pijnacker De politie stelt een onderzoek in naar een poging tot brandstichting van een leegstaande school aan de Meidoornlaan. Donderdag 10 juni om 17.30 uur kreeg de politie en de brandweer een melding dat in de school een brand was waargenomen. Ter plaatse bleek dat onbekenden ruit hadden ingegooid en geprobeerd hadden om enkele gordijnen in brand te steken. Dankzij snel optreden bleef de schade beperkt. De politie zoekt getuigen. Zij kunnen bellen met politiebureau Pijnkacer-Nootdorp via 0900-8844.

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt
Zoetermeer - Surveillerende agenten zagen dat een automobiliste op vrijdag 11 juni om 02.00 uur een weg inreed die verboden was om in te rijden. Ze zagen ook dat de bestuurster moeite had om de auto binnen de rijstrook te houden en te hard reed. Op de Van Aalstlaan gaven ze haar een stopteken en lieten de 28-jarige Zoetermeerse een blaastest afleggen. Daaruit bleek dat zij te veel gedronken had om te mogen rijden. De Zoetermeerse bleek een beginnend bestuurder en de agenten namen haar rijbewijs in. Ook kreeg zij nog twee boetes, voor het negeren van het bord 'verboden in te rijden' en te hard rijden.

Dronken met auto tegen boom
Zoetermeer - Agenten volgden vrijdag 11 juni om 03.30 uur een oliespoor, dat liep vanaf een boom aan de Verdirode naar de Straussrode. Op de Verdirode was een auto tegen een boom gereden en de bestuurder vervolgens doorgereden. Op de Straussrode kwamen ze een man tegen, die verklaarde dat hij te voet op weg naar huis was. De agenten vroegen echter door, of hij ook autosleutels bij zich had. Daarop antwoordde de man bevestigend, en gaf de sleutels aan de agenten. Die drukten op de afstandsbediening, waardoor de alarmlichten van een dichtbij geparkeerde auto oplichtten. De agenten bekeken de auto en zagen dat de gehele voorzijde van auto kapot was. De man moest mee naar het bureau, aangezien ook veel te veel gedronken had om te mogen rijden. Hij kreeg een proces-verbaal.